Nieuws

Het laatste happy hourtje lijkt geslagen in Zwolse horeca

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie © Getty Images / Urilux
De gemeente Zwolle wil happy hours in de horeca verbieden. De stad laat dit opnemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), die nog moet worden goedgekeurd door de gemeenteraad. Daarin staat ook dat de burgemeester straks mesvrije zones kan aanwijzen, waar het verboden is om - op zichzelf legale - messen bij je te dragen.
Tijdens happy hour krijg je alcohol voor een flink lagere prijs dan normaal. Het uurtje is een doorn in het oog van de gemeente, die vindt dat het overmatig alcoholgebruik aanmoedigt. Dat past niet bij de gezonde levensstijl die de stad wil promoten.

Versoepeling

De APV heeft nog een passage die relevant is voor drankliefhebbers, al gaat het in dat geval juist om een versoepeling. Zo wil de stad in sommige gevallen alcoholproeverijen toestaan bij slijters. De Alcoholwet verbiedt dat op dit moment, zegt de gemeente in een persbericht.
Dan de messenvrije zones. Die zijn nodig omdat agenten steeds vaker meemaken dat jongeren met een mes op zak lopen. Iets wat overigens niet alleen in de provinciehoofdstad gebeurt; agenten namen onlangs in Enschede acht messen in beslag bij een grote fouilleringsactie.
Deze messen ontdekte de politie bij fouilleeractie Enschede
Deze messen ontdekte de politie bij fouilleeractie Enschede © Politie

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.