Nieuws

Kaakoperaties alleen nog in Enschede door samenwerking MST en ZGT

Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede
Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede © RTV Oost
Een gecompliceerde kaakoperatie waarvoor je een nacht in het ziekenhuis moet blijven? Door een nieuwe samenwerking tussen ziekenhuizen MST en ZGT overnachten patiënten uit Twente daarvoor sinds dit jaar in Enschede. Poliklinische ingrepen, zoals het verwijderen van een verstandskies of het plaatsten van een implantaat kan nog wel in de ziekenhuizen in Almelo en Hardenberg.
Medisch Spectrum Twente (MST) en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) werken al langer samen op verschillende terreinen. Dit "om de kwaliteit en bereikbaarheid van de medisch specialistische zorg verder te verbeteren", aldus de twee ziekenhuizen. "En om de beschikbaarheid van medisch specialistische zorg voor Twente zoveel mogelijk voor de regio te behouden."
Die nauwere samenwerking heeft nu geleid tot een verandering op het gebied van kaakchirurgische zorg. De maatschap Kaakchirurgie Oost-Nederland is per april onderdeel van het MST. In de praktijk betekent dat, dat ingrijpende operaties sinds januari alleen nog in het MST in Enschede worden uitgevoerd. Spoedzorg blijft beschikbaar in Almelo en Enschede. Net als poliklinische zorg, denk aan het trekken van die verstandskies, waarvoor de patiënt ook in Hardenberg terecht kan.

Zorg beschikbaar houden

MST en ZGT werken ook samen op onder meer het gebied van gynaecologie, cardiologie en urologie. Daar komt kaakchirurgie nu bij. "Met als doel kwalitatief hoogwaardige zorg beschikbaar te houden binnen de regio."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.