Nieuws

Auto van de weg tijdens politieachtervolging in Enschede: drie aanhoudingen

Auto van de weg in Enschede na achtervolging door politie.,
Auto van de weg in Enschede na achtervolging door politie., © NewsUnited/Dennis Bakker
De politie heeft vanmiddag samen met de Koninklijke Marechaussee drie mannen aangehouden op verdenking van autodiefstal. Aan de aanhouding van één van de mannen ging een achtervolging door Enschede vooraf. De bestuurder van de auto raakte van de weg in zijn poging om de politie voor te blijven.
Auto van de weg tijdens politieachtervolging in Enschede.
De politie meldt dat de bestuurder van de auto bij een tankstation nabij de Midzomerweg werd gecontroleerd omdat medewerkers van de Koninklijke Marechaussee vermoedden dat de auto gestolen was. Eén van de mannen in het groepje reageerde agressief, wat door de medewerkers van de Marechaussee werd opgevat als afleidingsmanoeuvre.

Achterblijvers

Toen vaststond dat de auto was gestolen, ging één van de mannen er met hoge snelheid vandoor. Twee andere mannen, die eerder ook in de auto zaten, bleven op de controle plaats achter. De twee mannen, 43 en 40 jaar en beiden uit Oldenzaal, werden aangehouden voor medeplichtigheid aan autodiefstal.
Samen met de politie zette de Koninklijke Marechaussee de achtervolging in op de gevluchte automobilist. De achtervolging ging via de Gronausestraat in Enschede naar Glanerbrug. Dat ging met hoge snelheid, zegt iemand op Twitter.

Crash

De bestuurder van de gestolen auto crashte tijdens de achtervolging met de auto op de Aamsveenweg. De auto kwam in de sloot terecht. Dat gebeurde op het moment dat de vluchtende automobilist een andere auto probeerde in te halen. De bestuurder kon na de crash uit de auto gehaald worden.
Een medewerker van de Koninklijke Marechaussee is gewond geraakt bij de aanhouding van de verdachte.
Bij de actie zijn in totaal veertien auto’s ingezet. Ook de Duitse politie stond paraat om de verdachte eventueel te onderscheppen en aan te houden. De auto werd bestuurd door een 28-jarige man uit Enschede. In de auto trof de politie inbrekerswerktuig aan. De auto bleek eerder deze week te zijn gestolen in Losser. De originele kentekenplaten werden door de politie eveneens in de auto aangetroffen. De kentekenplaten die gestolen voerde op het moment van de achtervolging, bleken ook te zijn gestolen

Politieonderzoek

De politie doet verder onderzoek naar de gestolen auto. De andere twee personen zijn aangehouden voor heling. Alle verdachten zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. De Koninklijke Marechaussee handelt de overtredingen tijdens de achtervolging verder af.
De weg is afgezet, politie doet onderzoek na achtervolging die strandt op de Aamsveenweg in Enschede.
De weg is afgezet, politie doet onderzoek na achtervolging die strandt op de Aamsveenweg in Enschede. © NewsUnited/Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.