Nieuws

Crisisnoodopvang bij Vliegveld Twenthe weer langer open

De noodopvang in Enschede
De noodopvang in Enschede © 1Twente
De crisisnoodopvang bij Vliegveld Twenthe blijft wederom langer open. Op het vliegveld worden zestig asielzoekers opgevangen.
De opvang, die eind juli vorig jaar open ging, zou eigenlijk drie maanden open blijven. Op verzoek van het kabinet werd dit najaar besloten de opvang tot morgen open te houden. Dat is nu weer met drie maanden verlengd.

Structurele opvang

Anderhalve week geleden stemde de gemeenteraad van Enschede in met het structureel opvangen van 550 asielzoekers in een azc in de gemeente. Wel heeft de raad het college van burgemeester en wethouders opdracht gegeven om hierover eerst afspraken te maken met de staatssecretaris en het COA.
Voordat er een definitief besluit wordt genomen, wil de raad wel eerst dat de voorwaarden op papier komen te staan in een brief van de staatssecretaris en in een overeenkomst met het COA.

Eventuele tijdelijke noodopvang

Nadat de gemeenteraad akkoord is met de gemaakte afspraken met de staatssecretaris en het COA over asielopvang in Enschede, neemt het college een besluit over het azc en de eventuele tijdelijke noodopvang.
De zestig asielzoekers in de crisisnoodopvang verhuizen dan naar het azc of naar de tussentijdse tijdelijke noodopvang.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.