Betaald voetbal

Materiaalverzorger Jacob Malki van FC Twente: "De spelers komen niets tekort, ik regel alles voor ze"

Jacob Malki, materiaalman en vooral clubman van FC Twente
Jacob Malki, materiaalman en vooral clubman van FC Twente © RTV Oost/Esther Rikken
De 66-jarige Jacob Malki is al 26 jaar in dienst bij FC Twente. Hij is daarmee de langstzittende werknemer. "En, ik ben nog lang niet van plan om te stoppen. Zeven dagen in de week sta ik klaar voor de club. FC Twente is mijn leven."
Michal Sadílek en Virgil Misidjan dragen bij voorkeur gewone witte sokken, terwijl de overige FC Twente spelers voetballen met kousen zonder sokken. Een extra handdoek voor Lars Unnerstall, en Václav Cerný is een ware koukleum. Hoewel Malki de Tsjech nooit zo zal noemen, maar een extra lange thermobroek en thermoshirt legt de bevlogen materiaalverzorger met liefde voor hem klaar.
Jacob Malki, al 26 jaar materiaalverzorger bij FC Twente
Jacob Malki, al 26 jaar materiaalverzorger bij FC Twente © RTV Oost: Esther Rikken

Materiaalverzorger met ereplek

Malki is gek met de spelers, trainers en verzorgers en de Enschedese club met de verzorger. Jacob Malki is de enige met een eigen muurschildering net buiten het stadion. Ruim een kwart eeuw FC Twente is een herinnering aan vijftien trainers, honderden spelers en vele hoogte- en dieptepunten.
Op de dag van de belangrijke thuiswedstrijd, FC Twente - AZ, die op zondag 19 maart werd gespeeld, mochten wij mee, backstage met de langstzittende materiaalman van het Nederlandse voetbal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.