nieuws

Hitte soms probleem voor ouderen, maar voor zwembadverkoper zijn het topdagen

Waar ouderen massaal de schaduw opzoeken, daar kan het de verkoper van zwembaden voor in de tuin niet heet genoeg zijn.
Bij verzorgingshuis Het Dijkhuis in Borne is een hitteplan van kracht. De bewoners, de gemiddelde leeftijd is 84 jaar, wordt aangeraden zo min mogelijk te bewegen en veel te drinken.

Maatregelen

In het tehuis is een klimaatsysteem dat er voor zorgt dat het binnen tien graden minder warm is dan buiten. Veel ouderen vinden dat prettig en blijven daardoor binnen. Buiten staan meerdere grote parasols, waar schaduw gevonden kan worden.
Veel ouderen nemen het weer zoals het is. "Het is ook altijd wat met het weer hier. Of het regent te veel, het is te koud en nou is het weer te warm. 't Is niet goed of het deugt niet", reageert een nuchtere bewoner van Het Dijkhuis.

Zwembaden zijn niet aan te slepen

Bij Van de Riet in Ambt Delden zijn de zwembaden voor in de tuin niet aan te slepen. Alle soorten en maten gaan deze dagen als warme broodjes over de toonbank.
Een vader heeft het zweet op zijn voorhoofd staan als hij samen met zijn dochter een grote doos met een zelf te bouwen zwembad naar de auto zeult.

Blijft druk

Volgens een woordvoerder van het bedrijf is dit aan de orde van de dag. "Het blijft de komende dagen ook warm, dus we verwachten nog wel wat. Dit is niet alleen de kers op de taart, maar ook de slagroom."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.