Betaald voetbal

Aanvoerder Bas Kuipers terug bij Go Ahead Eagles voor duel met Ajax

Bas Kuipers
Bas Kuipers © Orange Pictures
Aanvoerder Bas Kuipers maakt zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax waarschijnlijk zijn rentree in de wedstrijdselectie van Go Ahead Eagles. De verdediger is hersteld van de elleboogblessure die hem bijna drie maanden aan de kant heeft gehouden.
"Hij heeft de laatste twee weken volledig met de groep meegetraind en dat gaat goed", constateert trainer René Hake. "De kans is groot dat hij zondag aansluit bij de groep."

Naweeën

Go Ahead Eagles kampt nog wel met wat naweeën van de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Utrecht van twee weken geleden. In dat duel moesten Bobby Adekanye en Oliver Edvardsen voortijdig naar de kant. Matchwinner Willum Willumsson maakte in de Domstad zijn rentree, maar kon slechts een half uur spelen. "Ik ga ervan uit dat iedereen er zondag bij is", aldus Hake. "Maar of iedereen ook volledig beschikbaar is, moeten we nog beslissen."
De ploeg uit Deventer lijkt sinds de terugkeer in de Eredivisie een angstgegner voor Ajax te zijn geworden. De twee duels in de Johan Cruijff Arena eindigden in een remise en vorig jaar won Go Ahead Eagles in de eigen Adelaarshorst met 2-1 van de Amsterdammers.

Topwedstrijd verloren

Toch blijft Hake realistisch: "Ajax heeft zeven keer achter elkaar gewonnen. Daarna werd de hele belangrijke topwedstrijd tegen Feyenoord verloren. Het is de vraag wat dat met ze doet. Het zal niet positief zijn, maar hoe dat precies doorwerkt weet je nooit."
Het duel in Deventer begint zondagmiddag om 12.15 uur en is live te volgen op Radio Oost.
Willum Willumsson gaat met GA Eagles voor een stunt tegen Ajax: "We kunnen tegen elke ploeg een goed resultaat halen"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.