Nieuws

Man wordt bij Zwolle voor de vijftiende keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

Man wordt voor de vijftiende keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs.
Man wordt voor de vijftiende keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs. © ANP
Je hebt hardleerse automobilisten en je hebt de bestuurder van een auto die deze week op de A28 bij Zwolle aan de kant werd gezet. De man uit Den Bosch werd voor de vijftiende keer beboet voor rijden zonder rijbewijs. Bovendien bleek hij nog een celstraf open te hebben staan. Dat meldt de politie.
Agenten probeerden eerder deze week op de A28 bij Zwolle een auto te controleren, De bestuurder ging bij de afrit niet netjes achter de politieauto aan, maar reed rechtdoor.

Wissel

Even later zagen de agenten de auto weer rijden. Bestuurder en passagier hadden echter van plek gewisseld, zagen de agenten. De mannen ontkenden dit toen ze staande waren gehouden.
De man, van wie de politie zeker wist dat hij wel degelijk achter het stuur had gezeten toen ze de auto wilden controleren, werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Hij weigerde de speekseltest en bloedproef.

Valse naam

Op het bureau bleek de man een valse naam te hebben opgegeven. Toen werd ook duidelijk dat hij had gereden zonder rijbewijs en dat het al de vijftiende keer was dat hij hiervoor beboet werd. De man heeft een afspraak staan met het Openbaar Ministerie dat hij bij elke herhaling een gevangenisstraf moet uitzitten. Hij had ook nog een celstraf van 22 dagen openstaan.
Met boetes op zak voor het opgeven van een valse naam, het rijden zonder rijbewijs en het weigeren van een bloedproef ging de man de cel in om zijn straf uit te zitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.