Betaald voetbal

PEC Zwolle met één been in Eredivisie na zege op Jong FC Utrecht

Groots was het niet, maar in eigen huis heeft PEC Zwolle geen fout gemaakt tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie zegevierde met 2-0 in Zwolle, waar eigenlijk niemand er meer omheen mag draaien: PEC speelt volgend seizoen weer op het hoogste niveau. De bezegeling is slechts een kwestie van tijd.
Van de bovenste vier ploegen was PEC de enige die vanavond drie punten bij mocht schrijven. Nummer twee Heracles Almelo en nummer drie Almere City deelden in een onderling duel de punten. VVV-Venlo, dat vierde staat, verloor thuis van NAC Breda. Daardoor kan PEC - afhankelijk van de resultaten op de andere velden - zelfs volgende week al promoveren naar de Eredivisie.

Schrik

Toch zat de schrik er na een handvol seconden goed in het MAC³PARK stadion. Met slechts een minuut op de klok kreeg Jong FC Utrecht een levensgrote mogelijkheid, maar de beloften lieten het na, na wel heel erg brutaal te beginnen. Dat de bezoekers vlak daarna weer opdoken voor het doel van Schendelaar deed menig wenkbrauwen fronsen.

Kansen PEC

De speldenprikjes bleken echter van korte duur. Vlot nam PEC de regie over, met meerdere kansen als gevolg. Dat het halverwege 0-0 stond was haast een wonder en dat mocht met name Thy zich aanrekenen. De grootste kans kreeg hij aan het einde van de eerste helft, maar de Duitse spits liet voor de rust na seizoenstreffer zestien te maken.

Déjà vu

Aan het begin van de tweede helft leek er een herhaling van de opening te worden afgespeeld in Zwolle. Een déjà vu rolde van de tribunes toen Sanches Fernandes na een snelle counter oog in oog kwam te staan met Schendelaar. De doelman van PEC verkleinde zijn doel goed en behoedde PEC voor een onnodige achterstand.

Lennart Thy

De redder in nood was Thy. Waar de topschutter van PEC eerder in de wedstrijd nog verzuimde de ban te breken, was hij in minuut 58 wel attent op een slimme pass van Huiberts. Zonder na te denken ramde Thy het leer binnen, zoals een echte spits dat doet. Zijn treffer vieren met de fanatieke fans achter het doel was er niet bij. Door een opgelegde straf vanwege het afsteken van vuurwerk eerder dit seizoen bleven de sta-vakken vanavond leeg.

Vizier op de titel

Maar ook zonder een deel van haar trouwe achterban deed PEC wat het moest doen. Thy maakte er in blessuretijd zelfs nog 2-0 van. Het was een wedstrijd die vanwege het spel en de uitslag snel vergeten zal worden. Maar de driepunter zorgt er wel voor dat PEC promotie naar de Eredivisie enkel en alleen op papier nog mis kan lopen. Het vizier bij Schreuder en co gaat de komende weken volledig op de titel in de Keuken Kampioen Divisie.

PEC Zwolle - Jong FC Utrecht 2-0

1-0 Thy (58)
2-0 Thy (90+2)
Arbiter: Gansner
Geel:
D. Van den Berg; Vertrouwd
PEC Zwolle: Schendelaar; Van Polen, Beelen, Van Hintum; Huiberts, Van den Belt, Medunjanin (Chirino/76), D. Van den Berg, Görlich (Vellios/59); Thomas (Fontana/46), Thy
Jong FC Utrecht: Gadellaa; Boumenjal (Eersteling/87), Timber (Rawlins/70), St. Jago, Vertrouwd; Ikeshita, Jenner (Oehlers/70), Augustinus-Jensen (Yah/70); Sanches Fernandes, Rijks (Edhart/70, Reijnders

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.