Nieuws

Zwemmen met een dolfijn in Het Ravijn en alcoholverbod in liften: ben jij al in een 1 aprilgrap getrapt?

Proefzwemmen in nieuw zwembad of 1 aprilgrap?
Proefzwemmen in nieuw zwembad of 1 aprilgrap? © René de Koff
Zwemmen met een dolfijn in Het Ravijn? 'Voor slechts 150 euro kun je deze unieke ervaring beleven', is te lezen op de website van het sportcomplex in Nijverdal. Dat zwemmen gebeurt natuurlijk in badkleding, maar liever niet in knalgele zwembroek: de dolfijn zou zomaar kunnen schrikken. En een alcoholverbod in liften of lingerie van koeienhaar? Hieronder een overzicht van 1 aprilgrappen in Overijssel.
Het moet je maar overkomen: verstrikt raken in een visnet, als gevolg daarvan stranden op het strand van de Noordzee om daarna in het zwembad van Het Ravijn in Nijverdal te moeten spartelen met enthousiaste zwemmers. Arm dier! Gelukkig voor de dolfijn duurt elke zwemsessie van 150 euro maar tien minuten. Aanmelden kan vandaag, zaterdag 1 april. Daar trap je niet in toch?

Meer zwemplezier

Zit je sessie van tien minuten in Nijverdal erop, maar ben je nog niet uitgezwommen? Wethouder René de Koff van gemeente Rijssen-Holten nodigt je uit om te komen 'proefzwemmen in het nieuwe zwembad'. Klein probleem: de bouw van dat nieuwe zwembad bij de Koerbelt is nog niet helemaal afgerond. De toiletten en kleedhokjes zijn nog niet klaar. "Het is dus handig om je badkleding thuis al aan te trekken." Betere optie: die badkleding gewoon aanhouden tijdens je ritje van het zwembad in Nijverdal naar de Koerbelt in Rijssen. Veel zwemplezier!
En ja, dan zijn er toch mensen die niet op de kalender hebben gekeken voordat ze op de uitnodiging van de gemeente ingingen...

Glaasje op? Niet meer met de lift

Het zal je maar gebeuren. Heb je lekker gedineerd, glaasje wijn erbij, mag je niet meer met de lift naar waar dan ook. Per vandaag geldt er namelijk een alcoholverbod in liften, meldt het Liftinstituut. De reden: het aantal bijna-ongelukken in en om de lift, veroorzaakt door liftpassagiers onder invloed van alcohol, is sinds 2020 met maar liefst 24 procent gestegen.
Marjan Oosting, woordvoerder van Liftinstituut legt uit: "Een liftritje onder invloed lijkt onschuldig, maar het leidt vaak tot roekeloos gedrag. Zo krijgen we regelmatig meldingen uit studentencomplexen waar ‘bewoners onder invloed’ gaan springen in de lift, wat midden in de nacht leidt tot liftopsluitingen. Zo’n opsluiting is niet alleen vervelend voor de overige bewoners, het legt ook een onnodige druk op de samenleving: brandweer en storingsdiensten rukken steeds vaker uit voor een incident dat makkelijk voorkomen had kunnen worden."
Behalve beschonken studenten zorgen ook scootmobielgebruikers die te diep in het glaasje kijken voor liftproblemen, meldt Oosting. "Onder invloed hebben zij veel minder controle over hun scootmobiel, waardoor zij vaker tegen liftdeuren aanrijden. Gevolg: de deuren raken ontzet en de lift – die zo onmisbaar is in seniorencomplexen – komt stil te staan."
Glaasje op? Neem de trap dus. Wel zo veilig...
Alcoholverbod in de lift per 1 april?
Alcoholverbod in de lift per 1 april? © Liftinstituut

NEO als het Oranje-legioen

Als je als amateurclub twee voetballers levert aan het Nederlands elftal, Mats Wieffer en Wout Weghorst, dan verdien je het om in het oranje te mogen uitkomen op de eigen grasmat in Borne. Want, zo meldt voetbalclub NEO: "Dat unieke feit is ook de KNVB niet ontgaan en heeft NEO, via een bericht afgelopen dinsdag, 'beloond' met een schitterend gebaar. Alle teams van de club gaan tot de zomerstop hun zwart-witte tenue inruilen voor een oranje-witte variant."
De tenues zijn vanaf vandaag (juist: 1 april) te bekijken in de webshop van de Bornse voetbalclub. En wat grasvlekken betreft: het oranje-witte tenue is net zo goed schoon te krijgen de zwart-witte variant, bezweert de de club.

Sirenes testen tijdens nachtelijke uurtjes

Heerlijk: lig je net lekker te slapen, raast er een brandweerwagen met sirene door de straat. Vervelend natuurlijk, maar die wagen rijdt er met een heel goede reden. En toch levert dat klachten op, ook bij de brandweer in Haaksbergen. Daarom doet het korps mee aan een landelijke test, waarbij in het holst van de nacht verschillende sirenes te horen zijn.
Aan de inwoners van Haaksbergen het verzoek om te melden welke sirenes men heeft gehoord en hoe hard. "Ook wanneer u zaterdag wakker wordt en niets gehoord heeft is dat zeer interessant voor ons om te weten." Zaterdag? Juist: 1 april!

Kriebelige lingerie

"Slijtvast en uniek." Dat zegt Mariahoeve Oxe uit Deventer over hun gloednieuwe en waarschijnlijk bijzonder kriebelige product: een ondergoedlijn voor dames en heren. "Vervaardigd uit duurzaam koeienhaar."
Voor welk modelletje ga jij?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.