Nieuws

28 militairen in stromende regen beëdigd in Hengelo

28 militairen zijn zaterdag in Hengelo beëdigd
28 militairen zijn zaterdag in Hengelo beëdigd © Robert Jan Leerink
In de stromende regen werden zaterdagmiddag in het centrum van Hengelo 28 oproepbare militairen, onder wie vier vrouwen, met militair ceremonieel beëdigd als onderdeel van het 10e Infanteriebataljon Bewaken en Beveiligen Korps Nationale Reserve. In het bijzijn van de troepen en familie legden zij de eed of de belofte af op het vaandel. De beëdiging kon rekenen op veel publieke belangstelling.
Het 10e Infanteriebataljon Bewaken en Beveiligen Korps Nationale Reserve (10 IBB-KNR) is een belangrijk onderdeel van de Koninklijke Landmacht. Het bataljon bewaakt en beveiligt belangrijke militaire en civiele objecten in Nederland, zoals havens, luchthavens en energiecentrales. Militairen van deze eenheid vervullen hun militaire functie naast hun reguliere baan of studie

Militaire bijstand

De zaterdag beëdigde militairen maken deel uit van 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte, die in heel Nederland wordt ingezet. Na de beëdiging mogen de militairen aan de slag bij het verlenen van militaire bijstand in het kader van openbare orde en veiligheid en het bieden van hulp tijdens calamiteiten als wateroverlast en ondersteuning bij de opvang van vluchtelingen.
Ze hebben ook taken bij officiële gebeurtenissen, zoals de Nationale Dodenherdenking en Prinsjesdag.
In de stromende regen zijn zaterdag 28 militairen beëdigd.
In de stromende regen zijn zaterdag 28 militairen beëdigd. © Robert Jan Leerink

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.