Betaald voetbal

Go Ahead Eagles pakt punt en houdt Ajax voor de vierde keer op rij van zege af

Go Ahead Eagles is inmiddels echt een 'angstgegner' te noemen van Ajax. Voor de vierde keer op rij wist de ploeg uit Deventer de Amsterdammers van winst af te houden. In De Adelaarshorst hield de ploeg van René Hake de regerend kampioen op 0-0.
Vorig seizoen werd het in Amsterdam 0-0 en in Deventer won Go Ahead met 2-1. Eerder dit seizoen wist Go Ahead ook al een punt mee te nemen uit de hoofdstad en dus wist Go Ahead wat het moest doen tegen Ajax.
Na vier minuten was de eerste schietkans voor Davy Klaassen, maar Jay Idzes kon zijn schot met de teen tot hoekschop verwerken. Go Ahead kwam er tien minuten later gevaarlijk uit en Isac Lidberg vond Finn Stokkers. Geronimo Rulli bracht echter redding met zijn benen.

De Lange belangrijk

Aan de andere kant hield Jeffrey de Lange een inzet van Brian Brobbey uit de kruising. Een paar minuten later was de spits opnieuw gevaarlijk, maar opnieuw hield de doelman hem van scoren. Mohammed Kudus dacht dat na ruim een half uur wel te doen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het vreemde daarbij was wel dat de VAR geen lijn kon trekken omdat er een speler van Go Ahead in de weg stond op het beeld.
Lidberg profiteerde bijna van geklungel in de verdediging van Ajax, maar vergat Bobby Adekanye aan te spelen. Kort voor rust was Steven Berghuis gevaarlijk met een harde lage voorzet, maar die werd niet binnengelopen.

Weinig kansen

In het begin van de tweede helft waren er weinig kansen en wel enkele opstootjes. Willum Willumsson, die eerder dit seizoen in de Arena Go Ahead een punt bezorgde, mocht na ruim een uur aanleggen voor een vrije trap, maar die vloog de tribunes in. Tien minuten later was Klaassen aan de andere kant kansrijk, maar ook hij vond De Lange op zijn pad.

Geen treffers

Ajax ging op zoek naar de zege in de slotfase en Jurriën Timber was dichtbij met een kopbal uit een hoekschop. Hij raakte de bal echter net niet helemaal goed en De Lange kon pakken. Trainer John Heitinga van de Amsterdammers bracht Steven Bergwijn en Lorenzo Lucca nog, maar ook zij wisten geen gevaar te stichten. Mooi moment was er in de laatste minuut voor Bas Kuipers. De aanvoerder maakte na lang blessureleed zijn rentree. Gescoord werd er dus niet meer in de laatste minuten.

Go Ahead Eagles - Ajax 0-0

Arbiter: Van der Eijk
Geel: Alvarez, Amofa, Edvardsen
Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Nauber, Amofa, Oppegard (Fontan/80); Willumsson, Idzes, Rommens, Adekanye (Kuipers/90); Stokkers (Edvardsen/68), Lidberg.
Ajax: Rulli; Sanchez (Lucca/87), Alvarez, Timber, Baas (Wijndal/69); Berghuis (Conceicao/80), Taylor, Klaassen; Kudus, Brobbey (Bergwijn/69), Tadic.