Cultuur

Zutphen krijgt regenboogpad dankzij Jelle en Jesse

Jesse en Jelle
Jesse en Jelle © eigen foto
Jelle en Jesse hebben het voor elkaar: er komt een regenboogzebrapad in hun woonplaats Zutphen. Ze stelden een petitie op die werd gevolgd door een motie in de gemeenteraad. Nog dit jaar moet het pad geschilderd zijn.
De petitie van Jelle Seubring en Jesse Sprikkelman is door 367 mensen ondertekend, waarvan 200 uit de Gemeente Zutphen. Ze boden de petitie afgelopen week aan burgemeester Wimar Jaeger aan.

Zichtbaar

Sprikkelman (links op de foto) begon zijn betoog aan de raad met een dichtregel. ‘Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen’, van Jacob Israël de Haan. Deze tekst staat op het Homomonument bij de Westerkerk in Amsterdam, dat in 1987 werd onthuld. Sprikkelman: ‘Nederland was daarmee de eerste ter wereld met zo’n monument. En dat is tekenend voor ons land en de vrijheden die we hier hebben. Het is belangrijk om zichtbaar te maken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. En dat moeten we ook in Zutphen gaan doen.’

Motie

Tijdens de raadsvergadering – direct na het overhandigen van de petitie – werd er een motie ingediend door gemeenteraadsfractie Kies Bewust Lokaal met steun van de Stadspartij en de Partij voor de Dieren. De motie vraagt precies wat Sprikkelman en Seubring willen. Wethouder Eva Boswinkel van diversiteit gaf aan dat ze regenboogbankjes in elke Zutphense wijk wil. GroenLinks opperde zelfs om ook een monument in Zutphen op te richten.
Meer informatie op rozegolf.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.