Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: Duitse verkeershufter met hele hoge nood op dodenweg N36, opzij, opzij, opzij!

Een Duitser met hele hoge nood slalomt zich over de dodenweg N36.
Een Duitser met hele hoge nood slalomt zich over de dodenweg N36. © RTV Oost
Hoe hoog kan je nood zijn? Nou, bij deze Duitse verkeershufter zo te zien wel heel erg hoog. Zeker als je op de beruchte dodenweg N36 de meest doldwaze capriolen uithaalt om een sanitaire stop te kunnen maken.
Het is zonder twijfel een van de gekste video's ooit die we in de geschiedenis van deze rubriek Oost op het Asfalt toegestuurd kregen.
Duitse verkeershufter met hoge nood
Het incident speelde zich af op dodenweg N36, een weg die berucht is om z'n vele ongelukken, waarbij al vele gewonden en ook dodelijke slachtoffers vielen te betreuren. Alle aanleiding dus om voorzichtig te rijden.

Maling

Maar daar heeft deze automobilist blijkbaar geen enkele boodschap aan. Nu kan het zo zijn dat deze wegmisbruiker de achtergronden van deze weg niet kent, maar de doorgetrokken streep laat toch aan duidelijkheid bepaald niets te wensen over.
De Duitse wegpiraat lapt deze dubbele doorgetrokken streep zelfs tot driemaal toe aan zijn laars. Tot grote verontwaardiging van de automobilist met dashcam, die ons de video toestuurde.

Onthutsend

En tot grote schrik vooral ook van de tegemoetkomende trucker, die ineens een spookrijder recht op zich af ziet komen. De vrachtwagenchauffeur seint meermaals met z'n lampen om duidelijk te maken hoe levensgevaarlijk de automobilist bezig is met zijn slalom-actie.
Aan het eind van de video wordt op onthutsende wijze duidelijk waarom de snelheidsduivel zoveel haast had. Blijkbaar had hij hoge nood.
De automobilist met dashcam keek zich dan ook de ogen uit toen hij zag hoe de Duitser, die even daarvoor nog op onnavolgbare wijze had ingehaald, op een parkeerplaats zijn blaas stond te legen. En daarbij met een ietwat betrapt gezicht naar de dashcam kijkt.
De nood moet dus wel heel erg hoog zijn geweest, aangezien hij zijn leven ervoor in de waagschaal stelde. En niet alleen zijn eigen leven, ook dat van collega-weggebruikers...
Volgens de dashcam-automobilist leek het wel of de Oosterbuur te diep in het glaasje had gekeken. Hoe dan ook, het was wel een erg bezopen actie.

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.