Nieuws

Liedjes over volwassen worden, een gezellige gitarist en 20 jaar Popacademie: dit was SPUNCK Podium

Maartje Stadhouders in SPUNCK Podium
Maartje Stadhouders in SPUNCK Podium © RTV Oost
Maartje Stadhouders is niet bang om zichzelf bloot te geven. In haar liedjes vertelt ze over haar leven, over volwassen worden, maar dan wel dansbaar! Ron Wood is vooral bekend als de gitarist van de Rolling Stones, maar is veel meer dan dat. Hij speelde met tal van artiesten, is een niet onverdienstelijk schilder en vooral 'de leukste gitarist', aldus Erik Neimeijer. En de ArtEZ Popacademie viert haar 20-jarig bestaan met een groot festival, waarbij veel bekende en minder bekende oud-studenten komen optreden. Dit en meer in de nieuwste aflevering van SPUNCK Podium.

Fijne muziek over volwassen worden

"Ik wil niet de wereld verbeteren, ik wil fijne muziek de wereld inbrengen." Maartje Stadhouders maakt - zoals ze zelf zegt - scherpzinnige Nederpop met teksten over haar leven. "Over volwassen worden, ik denk dat dat de rode draad is in mijn muziek."
"Ik ben 25 en heel veel dingen aan het uitvinden. Dat verwerk ik in mijn muziek. En dat hoop ik een beetje op een positieve manier aan te vliegen zodat het dansbaar is. Het is de bedoeling dat mensen zich daarin kunnen herkennen."
Maartje Stadhouders zingt over volwassen worden

Worry no more

Vaste gast Erik Neimeijer vertelt deze week over Ron Wood, vooral bekend als gitarist van de Rolling Stones maar ook een artiest die bij allerlei andere acts en projecten betrokken is. "Een feestbeest, een gezellige man, extravert en een fantastische schilder." Een verbinder in de kunstwereld dus. "Er zijn betere gitaristen, maar geen leukere. Ik snap wel dat de Rolling Stones hem toen hebben gekozen."
Erik schreef voor deze uitzending het nummer Worry No More, een titel die Ron Wood eerder gebruikte: "Heb ik die alvast gejat."
Erik Neimeijer over Ronnie Wood en Worry no more

20 jaar ArtEZ Popacademie

Jeangu Macrooy, Miss Montreal, Ten Times a Million, Luna Morgenstern. Niet zomaar artiestennamen, maar allemaal succesvolle performers die hun oorsprong op de ArtEZ Popacademie in Enschede hebben. En daarom staan ze 17 mei - samen met andere alumni én studenten van de academie - op een festival dat speciaal voor het 20-jarig bestaan wordt gehouden.
Hoofd van de Popacademie Davy de Wit en alumnus Chris Egbers schoven aan bij SPUNCK Podium om er meer over te vertelllen:
20 jaar ArtEZ Popacademie wordt groots gevierd

Een goed gesprek over baldadige puberliedjes

In streektaal... want streektaal dreigt uit te sterven kopte de krant eerder dit jaar: uitgever Paul Abels en muzikant Arjan Pronk houden van het dialect en bespreken de streektaal wekelijks in de succes-rubriek Een Goed Gesprek, met Abels en Pronk. Deze week over baldadige puberliedjes en carnaval.
Pronk en Abels hebben het deze week over Goor en carnaval

Poppodia Overijssel

En zoals elke week komen de grote Overijsselse poppodia met een update over het laatste nieuws, optredens en festivals in onze provincie.
De Overijsselse poppodia over nieuws en agenda
Wil je liever de hele uitzending terugkijken? Dat kan via deze link. Daar zijn ook de vorige afleveringen van SPUNCK Podium te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.