Deel raad Staphorst ontevreden over intern onderzoek naar integriteit ambtenaren

Een deel van de gemeenteraad van Staphorst vindt dat het interne onderzoek naar de integriteit van het ambtenarenapparaat weinig voorstelt. Dat bleek donderdagavond tijdens de eerste bespreking van het rapport in de raad.

"Het is alsof de slager zijn eigen vlees keurt en bovendien is het vertrouwelijke karakter van de uitkomsten opmerkelijk". Dat zei Be Veen van de lokale PvdA-fractie tijdens zijn eerste reactie op het rapport. Ook Dick Vedder van de ChristenUnie maakte grappen over het 'vertrouwelijke' karakter terwijl de burgers die onderzocht werden, met hun verhaal zelf de media zochten.

Ook die gedupeerde burgers zijn ontevreden over de uitkomsten van het interne onderzoek naar het integer handelen van ambtenaren. "Ronduit waardeloos", oordeelt Peter Geers. "Onze zaak met de gemeente is onderzocht zonder ons daarover te bevragen en nu staat het bol van leugens en verdraaide werkelijkheid."

Over deze berichtgeving heeft de Raad voor de Journalistiek een uitspraak gedaan. Klik hier voor een overzicht van alle gerelateerde artikelen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Gemeente Staphorst Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren