nieuws

Woning verwoest door brand in Kallenkote, mogelijk asbest vrijgekomen

In Kallenkote bij Steenwijk is rond middernacht brand uitgebroken in een woning. Al snel na de eerste melding sloegen de vlammen uit het dak, waarna duidelijk was dat de woning niet meer te redden was. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen: uit voorzorg is een deel van de omgeving afgezet.
De brandweer was met een groot aantal voertuigen uitgerukt om overslag waar mogelijk te voorkomen. De brand is desondanks overgeslagen naar een stal. In de stal bevonden zich in eerste instantie nog koeien. Er is met man en macht gewerkt om de dieren te redden.
Voor zover bekend is het gelukt om alle tachtig koeien en kalveren uit de stal te halen.De dieren zijn in een nabijgelegen weiland geplaatst. De oorzaak van de brand is vermoedelijk blikseminslag. De brandweer heeft met name rietgedekte panden in de omgeving natgehouden om te voorkomen dat het vuur verder om zich heen zou grijpen.
In verband met het vrijkomen van mogelijk asbest adviseert de veiligheidsregio IJsselland om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie waar mogelijk uit te schakelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.