Nieuws

Wielerteam Tour de Tietema op deelnemerslijst Ronde van Overijssel

Rob Harmeling, ploegleider van de wieleréquipe Tour de Tietema.
Rob Harmeling, ploegleider van de wieleréquipe Tour de Tietema. © Dick Soepenberg
Het professionele wielerteam Tour de Tietema (TdT) is op het laatste moment toegevoegd aan het deelnemersveld voor de 69ste editie van de Ronde van Overijssel op zaterdag 6 mei. Ploegleider van TdT en voormalig profrenner Rob Harmeling vertelt over de kansen voor zijn team tijdens het wielercafé dat traditioneel wordt gehouden aan de vooravond van 'Overijssels Mooiste'.
Het is sinds enkele jaren traditie dat rond het evenement een van de dorpen aan het parcours wordt uitgeroepen tot 'Dorp van de Ronde'.

Tussensprint

Dit jaar is dat Vroomshoop. Als 'Dorp van de Ronde' speelt Vroomshoop die dag een prominente rol. Zo is er de lijn voor een tussensprint getrokken. Naar verwachting doet het peloton rond 14.30 uur Vroomshoop aan.
Maar ook wordt hier op dinsdag 18 april in activiteitencentrum Het Punt het voor iedereen toegankelijke wielercafé gehouden. Rob Harmeling, ooit winnaar van een etappe in de Tour de France, is dan een van de gasten.
Harmeling, afkomstig uit Marle bij Hellendoorn, is ploegleider van de nieuwe continentale wielerploeg Tour de Tietema-Unibet, een initiatief van Bas Tietema uit Zwolle, die naast het wielrennen furore maakt met in het oog springende wielervideo's.
Het wielerteam Tour de Tietema op trainingskamp in Spanje.
Het wielerteam Tour de Tietema op trainingskamp in Spanje. © Tour de Tietema
Harmeling kende met zijn renners een mooi seizoensdebuut in de Ster van Zwolle, met een tweede plek voor Martijn Budding.

Succesvolle carrière

Voordat Harmeling achter het stuur van de ploegleiderswagen ging zitten, kende hij een lange en succesvolle loopbaan als wielrenner. De kroon op zijn carrière is de touretappe naar Bordeaux die hij in 1992 won. Daarvoor werd hij in 1986 wereldkampioen in de ploegentijdrit voor amateurs en deed hij in 1988 mee aan de Olympische Spelen in Seoel. Van 1991 tot 1995 kwam hij uit voor de TVM-wielerploeg. Harmeling is een graag geziene gast bij televisieprogramma’s zoals De Avondetappe.
Tijdens de Ronde van Overijssel op 6 mei - met traditioneel Rijssen als start- en finishplaats - gaat Harmeling voor de winst. Hoewel zijn ploeg op de voorlopige startlijst staat, gaat de organisatie ervan uit dat TdTT die dag aan de start verschijnt.
Al krijgt de ploeg wel te maken met stevige concurrentie. Een van de andere kanshebbers voor de eindwinst is ongetwijfeld het wielerteam van VolkerWessels Cycling Team, dat vorig jaar met Coen Vermeltfoort uit Schuinesloot 'Overijssels Mooiste' op z'n naam schreef. Vermeltfoort won dit jaar ook al de Ster van Zwolle, de klassieker die geldt als opener van het wielerseizoen.

Lokale helden

Naast Harmeling maakt ook Jelle Johannink zijn opwachting tijdens het wielercafé. De Denekamper werd vorig jaar, in het shirt van Sensa – Kanjers voor Kanjers, Nederlands kampioen bij de elite. Dit jaar maakt hij deel uit van de continentale formatie Abloc.
Verder schuift Mikel Berenst uit Vroomshoop aan. De junior is clubkampioen van de Almelose Wielervereniging De Zwaluwen. Ook voorzitters Bert Luchies van Wieler Toer Club WTC Vroomshoop en Danny Waterink van Skeeler- & Wielerclub Twenterand worden aan de tand gevoeld. Daarnaast wordt de wielersport in de gemeente Twenterand en daarbuiten besproken met wielerliefhebber en sportwethouder van de gemeente Twenterand, Mark Paters.
De toegang voor het wielercafé is gratis. De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. Presentatoren zijn wielerjournalist Ralph Blijlevens en Harry Middeljans, speaker tijdens wielerrondes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.