nieuws

Deventer Op Stelten begint met processie, donder en bliksem

Opening van Deventer op Stelten 2015
Opening van Deventer op Stelten 2015
Deventer Op Stelten is donderdagavond geopend met een spectaculaire processie van de Wellekade naar de Brink. Vlak daarna werd de binnenstad getroffen door een knetterend onweer, waardoor de generale repetitie van Close Act op de Beestenmarkt werd afgebroken.
De repetitie op De Beestenmarkt werd bezocht door enkele honderden bezoekers. Toen het onweer naderde, werd besloten de voordracht na 40 minuten af te breken. "En daardoor konden alle bezoekers op tijd en veilig wegkomen voor de regen en de bliksem", aldus Anjo de Bont van de organisatie van Deventer op Stelten.

Sneeuwmachine bij tropische temperaturen

Dat gebeurde allemaal rond 23.00 uur. De processie van Teatro del Silenzio eerder op de avond werd door duizenden belangstellenden gevolgd; van de boorden van de IJssel naar de Wilhelminafontein op de Brink vormde zich een theatrale stoet. Inclusief een sneeuwmachine bij tropische temperaturen, Siberisch uitgedoste theatermakers en kooien. "Het was prachtig", aldus organisator Anjo de Bont van het evenementenbureau van de VVV. "We hebben er ook hele goede reacties op gehad."
Deventer Op Stelten wordt vanavond voortgezet en duurt tot en met zondag. In de gehele Deventer binnenstad vinden overdag en 's avonds voorstellingen plaats. Vanwege de warme weersomstandigheden zorgt de organisatie voor extra water.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.