"Blikseminslag oorzaak brand in varkensschuur Ootmarsum"

De brand in een varkensschuur vannacht in Ootmarsum is zeer waarschijnlijk ontstaan door blikseminslag. Dat zegt de eigenaar van de boerderij.

"Er was een keiharde knal, waarvan je meteen naast je bed staat. Toen ik naar buiten keek, zag ik de vlammen al uit de schuur komen", zegt eigenaar Paul Bruggink. In de nieuwe schuur waren ongeveer 2000 varkens aanwezig. Geen van de varkens heeft de brand overleefd. "Het vuur is zo snel gegaan dat de dieren niet hebben geleden", zegt Bruggink.

Van de schuur is weinig over, de schade aan de omliggende panden is beperkt gebleven. De familie Bruggink is aangeslagen en aangedaan. "Het is nu zaak de boel draaiende te houden. Van buren krijgen we hulp aangeboden", aldus Bruggink.

Eerder door brand getroffen

Bruggink is in 2000 al eens eerder door een brand getroffen. Toen in een gehuurde schuur. De emotionele en financiële gevolgen waren ze al een paar jaar te boven, maar door deze brand komen deze ervaringen weer terug. "De situatie was toen heel anders, maar dit is natuurlijk gewoon verschrikkelijk", zegt Bruggink.

Deel dit artikel:

Reageren