Nieuws

Gedeputeerde Van Haaf vertrekt al voor komst opvolger: "Tijd voor rust"

Gedeputeerde Monique van Haaf
Gedeputeerde Monique van Haaf © Provincie Overijssel
Monique van Haaf legt volgende week vrijdag haar functie als gedeputeerde van de provincie Overijssel neer. De VVD-politica heeft besloten niet te wachten op de benoeming van haar opvolger. "Voor mij is het nu echt tijd voor een periode van rust, samen met mijn gezin, voordat ik in een volgend avontuur stap."
Van Haaf zat twaalf jaar in de Overijsselse politiek. Eerst vier jaar als Statenlid, daarna als gedeputeerde. Ze was verantwoordelijk voor de ruimtelijke ontwikkeling, financieel toezicht, grondbeleid en handhaving. In haar tweede ambtsperiode, vanaf 2019, werden de dossiers wonen, stadsbeweging en retail er aan toegevoegd.
Commissaris van de Koning Andries Heidema vindt het jammer dat Van Haaf nu al vertrekt, maar snapt haar keuze. Heidema: "Wij zijn dankbaar voor alles wat ze voor onze provincie heeft gedaan. Monique heeft zich de afgelopen jaren er op toe gelegd om Overijssel een toekomstgericht perspectief te geven. Met haar visie heeft ze stappen gezet, ook ten tijde van crisissen, en heeft ze de kracht van een goed Overijssels netwerk centraal laten staan. Dat heeft een mooi fundament gelegd om de komende jaren op verder te bouwen. Daar kan ze, in onze ogen, met trots op terugkijken."
De komende periode worden de taken van Van Haaf waargenomen door haar collegabestuurders. Haar afscheid zal tegelijk plaatsvinden met het afscheid van het zittende college.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.