Nieuws

Twente Airport begint samenwerking met nieuwe luchtvaartmaatschappij

Twente Airport begint samenwerking met nieuwe luchtvaartmaatschappij
Twente Airport begint samenwerking met nieuwe luchtvaartmaatschappij © ANP / Aerovista Luchtfotografie
Twente Airport moet onderdeel worden van een regionaal netwerk voor elektrische vliegtuigen. Vandaag tekende de luchthaven een intentieverklaring met de nieuwe luchtvaartmaatschappij Fly with Lucy (LUCY). Deze partij wil 'duurzame en betaalbare' vluchten bieden aan (zaken)reizigers.
De eerste vluchten vertrekken vanaf 2025, zeggen de partijen in een gezamenlijke persverklaring. Het nieuwe netwerk bestaat uit luchthavens die relatief dicht bij elkaar liggen, tot maximaal 500 kilometer.

Ideale ligging

"Twente Airport is voor ons de ideale plek om het regionale netwerk voor elektrisch vliegen op te zetten", zegt LUCY-medeoprichter Thijs Bosgoed. "Vanuit Twente is heel Nederland te bedienen, maar door de ligging vlak bij de Duitse grens kan er ook een groot deel van Duitsland bereikt worden met een elektrisch vliegtuig."
Het past allemaal naadloos bij de ambitie van het vliegveld, dat 'kraamkamer' wil zijn voor de duurzame luchtvaart. "Twente Airport is een vliegveld met een relatief rustig luchtruim en een lange landingsbaan", zegt Gerben Groothuis, manager bij Twente Airport. "We hebben ook faciliteiten die vluchten met LUCY toestellen mogelijk maken."

Betere verbinding

OostNL bracht beide partijen bij elkaar. "Elektrisch vliegen draagt bij aan een betere verbinding van Oost-Nederland met andere provincies en de grensgebieden", zegt projectmanager Robbert Jan Kooij. "Het regionale bedrijfsleven ziet bovendien kansen voor het toepassen van duurzame materialen en hightech systemen om deze nieuwe vorm van mobiliteit mogelijk te maken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.