Deventer op Stelten trekt 120.000 bezoekers, minder dan voorgaande jaren

Deventer op Stelten heeft dit weekend 120.000 bezoekers getrokken. Dat is minder dan voorgaande jaren, toen er gemiddeld zo'n 140.000 bezoekers op de stad afkwamen.

Mogelijk zijn er minder mensen naar Deventer op Stelten gegaan omdat het opnieuw een erg warme dag zou worden. Daarnaast waren de voorspellingen niet al te best: het heeft enige tijd geregend in de stad.

Er was ook hoog bezoek in de stad. Minister Jet Bussemaker bracht een bezoek aan Deventer op Stelten en meerdere voorstellingen gezien. Centraal stond talentontwikkeling en de manier waarop het festival podium biedt aan jongeren en de samenwerking met professionals.

Hek tegen hoofd

Voor een toeschouwer eindigde het evenement op een rotte manier. Een man raakte vanmiddag namelijk gewond toen hij een hek tegen zijn hoofd kreeg. Dat meldt Deventer Centraal.

Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe de man eraan toe is en hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Afgelasting

Volgens De Stentor is Deventer op Stelten voortijdig geëindigd door de aantrekkende harde wind. Dat gebeurde vlak voordat de act 'Teatro del Silecio' zou beginnen.

Meer over dit onderwerp:
Deventer op Stelten Deventer Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren