Nieuws

112 Nieuws: Brand in bijgebouw van De Vrije School in Almelo

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws van zondag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

16.55 uur | Brandweer blust brand in bijgebouw school Almelo

Een brand heeft flinke schade aangericht in een bijgebouw van de Vrije School aan de Biesterweg in Almelo. De brand is door de brandweer geblust. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk. De Buitenhof is tijdelijk afgesloten voor het verkeer om de brandweer ruimte te geven het werk te doen.
Brandweer blust brand in bijgebouw Vrije school
Brandweer blust brand in bijgebouw Vrije school © Alwin Winkel/News United

14.35 | Mogelijk gaslek in woning Goor, bewoner naar ziekenhuis

De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een melding van gaslucht in een woning aan de Laarstraat in Goor. Of er daadwerkelijk sprake is van een gaslekkage is niet bevestigd. De bewoner is in ieder geval per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Bewoner naar ziekenhuis na gaslekkage in woning in Goor
Bewoner naar ziekenhuis na gaslekkage in woning in Goor © Hof van Twente Fotografie

12.40 uur | Gebouw camping De Kluft volledig verwoest

De brand die zaterdagmiddag en -avond woedde op camping De Kluft aan de Hoogeweg bij Ossenzijl heeft niet veel overgelaten van een opslagschuur en het naastgelegen sanitair gebouw. Daar is nagenoeg niks meer van over. Dat blijkt vandaag nadat rook is opgetrokken. De politie zet de technische recherche vanmiddag aan het werk om uit te zoeken hoe de brand heeft kunnen ontstaan.
De campingeigenaar wil geen toelichting geven wat er op De Kluft gebeurde en wat de gevolgen zijn voor de camping. “Dit is slecht nieuws, ik heb verder geen enkele behoefte om hier op te reageren. Onze campinggasten brengen we zelf wel op de hoogte” was zijn enige commentaar op de vragen van een verslaggever van RTV Oost die bij de camping kwam kijken.
Gebouw camping De Kluft volledig door brand verwoest
Gebouw camping De Kluft volledig door brand verwoest © Marielle Beumer/RTV Oost
Het waterschap Drents Overijsselse Delta doet onderzoek naar de lozing van bluswater in het naastgelegen natuurgebied van De Weerribben. De Kluft is een voormalige camping van Staatsbosbeheer die pal naast het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl staat. Op de camping zijn al veel campinggasten aanwezig, die samen met vrijwilligers de rommel opruimen.
Camping De Kluft aan de rand van natuurgebied De Weerribben
Camping De Kluft aan de rand van natuurgebied De Weerribben © Marielle Beumer/RTV Oost

12.15 uur | Automobilist uit Hof van Twente na achtervolging aangehouden

Een 22-jarige automobilist uit de gemeente Hof van Twente is gisteravond na een wilde achtervolging in Veenoord door de politie overmeesterd en aangehouden. De man vertoonde gevaarlijk rijgedrag en dat was de reden voor de politie om de achtervolging in te zetten.
Agenten zagen de man slingerend rijden over de N34 bij Holsloot. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed was, werd besloten de bestuurder een stopteken te geven. De bestuurder negeerde dat stopteken en ging er vandoor.
Vervolgens stopte het voertuig op de Boerdijk bij Veenoord. Twee agenten hebben geprobeerd de man aan te houden, maar daarbij verzette hij zich. De bestuurder ging er opnieuw vandoor. Daarbij ontstond een onveilige situatie, waarbij de agenten maar net konden voorkomen dat ze werden aangereden.
Uiteindelijk is de bestuurder overmeesterd toen het voertuig verderop opnieuw tot stilstand kwam. De politie heeft toen een autoruit ingeslagen om controle te krijgen over de verdachte.
De man is overgebracht naar het politiebureau. Uit een blaastest bleek dat hij onder invloed was van alcohol. De man wordt daarnaast verdacht van poging tot zware mishandeling, het negeren van een stopteken en gevaarlijk rijgedrag. Hij zit vast en zal nog worden gehoord.

11.30 uur | Vier gewonden bij ernstig ongeval in Deventer

Bij een frontale botsing tussen twee auto's op het Pothoofd in Deventer zijn afgelopen nacht vier inzittenden gewond geraakt. Twee van hen liepen hierbij ernstig letsel op. Zijn zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Deze beide slachtoffers zaten samen in één van de betrokken auto's; het gaat om een man van 30 jaar uit Zutphen en een 28 jarige vrouw uit Brummen.
Vier gewonden bij frontale botsing in Deventer
Vier gewonden bij frontale botsing in Deventer © Rens Hulman
Eén zwaargewonde zat beklemd en moest door de brandweer uit één van de auto’s worden bevrijd. In de andere auto zaten een 20-jarige man uit Zutphen en een 19-jarge vrouw uit dezelfde plaats. Zij liepen lichtere verwondingen op, maar zijn ook naar het ziekenhuis gebracht.
Vier gewonden bij ernstig ongeval in Deventer
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval, dat gebeurde ter hoogte van de verkeerslichten aan het Bergweideplein. Op deze plek ging het de laatste jaren vaker mis met aanrijdingen.

11.15 uur | Chalet gaat volledig in vlammen op in Enschede

Kort voor middernacht ging een chalet aan de Jacobsrietweg in Enschede verloren in een ware vlammenzee. De uitslaande brand werd opgemerkt door voorbijgangers die de brandweer alarmeerden. Die hebben de brand geblust, maar konden niet voorkomen dat het chalet volledig in de as werd gelegd. De politie doet een onderzoek naar de toedracht van de brand.
Brand legt chalet compleet in de as

11.00 uur | Vier personen naar ziekenhuis na brand op vrachtschip

Bij een brand op een oud vrachtschip gisteravond in Hasselt zijn vier mensen gewond geraakt en met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. De mensen zijn bewoners van het schip dat tegenwoordig dienst doet als woonboot. Het schip heeft de afgelopen zes jaar een vaste aanlegplaats in het water aan het Kalkovenwegje in Hasselt.
Brandweer blust brand aan boord van vrachtschip Anje in Hasselt
Brandweer blust brand aan boord van vrachtschip Anje in Hasselt © Henry Wallinga
Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend. De bewoners werden gewekt toen de rookmelders afgingen. Een bewoner heeft nog geprobeerd het vuur te blussen maar moest die poging vanwege de vele rook staken. Het schip is een zogenaamde Steilstevenaak, de Anje uit 1923, en deed vroeger dienst als vrachtschip.
Brand op vrachtschip in Hasselt
Brandweerkorpsen van Hasselt Genemuiden en Zwartsluis werden ingezet bij het blussen van de scheepsbrand.

10.30 uur | Brand verwoest auto en carport bij woning in Wierden

Een hoekwoning met een carport aan de Evertsenstraat in Wierden is gisteravond deels door brand verwoest. De auto die in de carport stond ging geheel verloren.
De bewoners zijn door de buren geattendeerd op de brand. Na een vergeefse bluspoging is de brandweer gebeld. Toen was er al geen redden meer aan. De brandweer heeft wel kunnen voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar de woning.
Brand in carport bij hoekwoning in Wierden
Brand in carport bij hoekwoning in Wierden © Floris Kayim/News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.