Nieuws

Flyeractie in binnen- en buitenland voor vermiste jongen (13) uit Nijverdal

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie © RTV Oost
In de zoektocht naar de vermiste jongen uit Nijverdal worden in binnen- en buitenland flyers uitgedeeld. Dat zegt Raihaana Ainoel, de zus van de moeder van de jongen. Raihaana voert namens de familie het woord. De tiener wordt sinds vorige week zaterdag vermist. Over waar hij nu verblijft, tast de familie in het duister. Tips zijn er wel binnengekomen. Die worden nagetrokken door de politie.
Van alle kanten krijgt de familie hulp aangeboden nadat vorige week duidelijk werd dat de 13-jarige wordt vermist. Sinds vorige week zaterdag ontbreekt elk spoor van de jongen. "We houden rekening met alle scenario's", zegt zijn tante. Met haar zus gaat het onverminderd slecht, vertelt ze.

Hulp uit binnen- en buitenland

"Ze is radeloos. We voelen ons machteloos, maar ook dankbaar voor alle hulp die we krijgen aangeboden. Die hulp komt uit binnen- en buitenland."
De flyer wordt overal binnen de Hindoestaanse gemeenschap gedeeld, maar ook door Hindoestaanse artiesten" Maar ook uit de hoek van de slachtoffers van de toeslagenaffaire komt hulp. "Ik ben zelf slachtoffer. Ik heb daar veel contacten. Ook daar wordt de flyer veel gedeeld."
De zoektocht naar de jongen wordt ook uitgebreid naar het buitenland. In België en Duitsland zal de flyer verspreid worden. Aanwijzingen dat haar neefje in het buitenland zit, heeft Raihaana niet. "Maar hij kan zo de grens over. Er wordt niet gecontroleerd."

Stoplicht

Hoewel in het bericht op de site van de politie in het bericht over de vermissing van de tiener wordt gesteld dat hij zich mogelijk met het openbaar vervoer verplaatst, kan hij volgens Raihaana net zo goed in een auto zitten. "Kijk bij een stoplicht gewoon eens in de auto die naast je staat", roept ze mensen op.
Het contact met de politie verloopt prima, zegt Raihaana die daar inhoudelijk geen mededelingen over mag doen. "Er wordt hard gewerkt om hem terug te vinden." Via social media komen ook veel reacties binnen en helaas niet alleen maar positief. Raihaana spreekt over enkele 'walgelijke reacties'.

Tips

"Wij houden mijn zusje daarbij weg. Het zou haar breken", stelt Raihaana. Gelukkig komen er ook tips binnen. Zo zou de jongen zijn gezien terwijl hij werd afgezet door een vrouw die reed in een Opel Corsa. En hij zou gezien zijn in Nijmegen. "Wij geven die tips door aan de politie en die trekken ze na."
Intussen is de hoop nu gevestigd op de flyeractie. "De flyer komt overal te hangen. In kerken, in scholen, op markten en in buurthuizen." De familie hoopt dat de beeltenis van hem ook te zien zal zijn op de schermen van bussen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.