Terrasje pakken duurder geworden, Zwolle en Enschede blijven goedkoper dan gemiddeld

Wie een rondje wil geven op het terras in Zwolle of Enschede, moet daar meer geld voor neertellen dan vorig jaar. Maar de Overijsselse terrassen blijven goedkoper dan het landelijke gemiddelde, blijkt uit een inventarisatie door horeca-adviesbureau Van Spronsen en Partners.

Het bureau onderzocht in 21 steden de prijzen voor drankjes op terrassen. Overal werd een rondje besteld met twee koffie, twee frisdrank, twee bier en twee rosé. Het totaalbedrag voor dit 'rondje' werd vervolgens vergeleken.

Amsterdam blijkt de duurste terrasstad van Nederland. Een rondje kost daar 23 euro en 5 cent. In Enschede is dat 21 euro en 10 cent en in Zwolle 20 euro en 38 cent. De goedkoopste stad in het rijtje dat onderzocht werd, is Almere. Een rondje kost daar 20 euro en 7 cent.

In de meeste steden werden drankjes het afgelopen jaar duurder. In Enschede 2,2 procent, in Zwolle 0,7. Nijmegen liet de prijzen het hardst stijgen: een rondje op het terras werd daar 7,5 procent duurder. Alleen in Zoetermeer, Den Bosch en Almere betaal je dit jaar mìnder voor een rondje dan vorig jaar. 

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Enschede Terras IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren