nieuws

Documentaire met unieke beelden in de maak over Herman Brood

Herman Brood aan het werk in zijn atelier
Herman Brood aan het werk in zijn atelier
Regisseur Dennis Alink werkt aan een documentaire over de in Zwolle geboren Herman Brood. Alink gebruikt beelden die Brood zelf heeft gefilmd in de laatste jaren van zijn leven. Deze opnames zijn volgens de regisseur nog nooit eerder vertoond, meldt RTV Noord.
De documentaire krijgt de naam 'Unknown Brood'. De film belicht de kant van Brood die het publiek nog niet kent. Aan de documentaire werken onder meer de zijn manager Koos van Dijk en oud-collega's van hem mee, zoals Henny Vrienten van Doe Maar, Daniel Lohues van Skik en producer Henk-Jan Smits. Ook Brood's partner Xandra en dochter Lola komen aan het woord.

Gefascineerd

Alink zegt zijn hele leven gefascineerd te zijn van het leven van het rock-'n-roll-icoon: "Zijn platen draaide ik grijs. Toen ik van oud-bandleden hoorde dat Brood al zijn hele leven over zelfmoord praatte, werd ik alleen maar meer gefascineerd door zijn persoonlijkheid."
De regisseur wil het benodigde geld voor het project bij elkaar sprokkelen met crowdfunding. In totaal wil hij 20.000 euro ophalen. Via Cinecrowd kunnen mensen geld doneren. Inmiddels is 430 euro ingezameld.
Het is zaterdag veertien jaar geleden dat Brood overleed.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.