Amateurvoetbal

Uitslagen zondagvoetbal: titel voor Steenwijkerwold en Heeten, vier Overijsselse clubs degraderen

Heeten pakte de titel in de 4e klasse G
Heeten pakte de titel in de 4e klasse G © SV Heeten
Twee Overijsselse ploegen konden vandaag de champagne ontkurken in het zondagamateurvoetbal. Voor vier clubs viel het doek. Hieronder een overzicht van de meest opvallende uitslagen en standen.
TVC'28 en NEO maakten geen fout in de titelstrijd van de 1e klasse E Noord en dat betekent dat de ploeg uit Tubbergen de beste papieren heeft voor het kampioenschap. De voorsprong op de ploeg uit Borne is vijf punten, als speelde het wel een wedstrijd meer.
Ook in de 2e klasse I Oost deed de top wat het moest doen. Bon Boys won van Schalkhaar en Stevo van Lemelerveld. De Hengelose derby werd gisteren een prooi voor ATC'65. Het won met 4-0 bij BWO. Daar is het erg spannend in de strijd om de titel.
Steenwijkerwold kan een feestje vieren. Het pakte vanmiddag de titel in de 3e klasse A Noord door een zege op Trinitas. Voor Steenwijker Boys viel daar het doek. Dwingeloo was te sterk en dat betekent een terugkeer naar de 4e klasse na een jaar.
RSC en Barbaros wonnen hun wedstrijden in de 3e klasse A Oost en daardoor blijft het verschil drie punten in het voordeel van de ploeg uit Rossum.
In de 3e klasse D Oost degradeerde Turkse Kracht. Holten bleek te sterk en daarmee komt er een eind aan een periode van zes jaar in de 3e klasse.
USV blijft meedoen om de titel in de 4e klasse A Noord door een zege op VWC. Koploper Ruinerwold won echter ook. Die ploeg heeft een punt meer en een wedstrijd minder gespeeld.
DTC'07 liet dure punten liggen in de 4e klasse A Oost. Enter bleek met 4-2 te sterk en daardoor heeft het nog maar twee punten voorsprong op UD Weerselo en De Lutte, die wel wonnen. Manderveen en La Premiere spelen komend seizoen een klasse lager. Voor hen viel vandaag het doek.
Heeten pakte de titel in de 4e klasse G Oost. Een punt tegen Sallandia bleek genoeg omdat concurrent SDOL ruim verloor van Broekland.
Hengelo en Bentelo gaan uitmaken wie er kampioen wordt in de 5e klasse A Oost. Vanmiddag wonnen ze allebei en daardoor blijft het verschil twee punten in het voordeel van Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.