Overig

Bevrijdingsdag Overijssel volg je live bij RTV Oost: Openingsprogramma en Bevrijdingsfestival vanuit Zwolle

Bevrijdingsfestival Zwolle
Bevrijdingsfestival Zwolle © RTV Oost
Overijssel is dit jaar gastprovincie van de Nationale Viering van de Bevrijding. RTV Oost doet vrijdag 5 mei daarvan de hele dag verslag op radio, tv en online. Vanaf 10 uur ‘s morgens kun je op TV Oost kijken naar het officiële openingsprogramma met premier Mark Rutte vanuit Zwolle. ’s Avonds zie je op TV Oost een live verslag vanaf het Bevrijdingsfestival, interviews en optredens van artiesten en natuurlijk blikken we terug op de dag.

Openingsprogramma

RTV Oost doet vrijdag 5 mei live verslag van het officiële openingsprogramma in het Dominicanenklooster in Zwolle. Een wisselend programma van dans, zang, gesproken woord en lichtprojectie. Je ziet het vanaf 10.00 uur op TV Oost.

Bevrijdingsfestival Zwolle

Vanaf het festivalterrein in Park de Wezenlanden doen we vervolgens verslag op radio, televisie en online. Ook zijn we te volgen op social media. Vanaf 17.00 uur kun je de hele avond kijken naar een reeks live uitzendingen op TV Oost waarin we back stage praten met artiesten, optredens uitzenden en terugblikken op alle activiteiten die in onze provincie plaatsvinden.
Met een line-up van onder anderen Di-rect, Son Mieux, S10, Bökkers, Froukje en Tabitha belooft het een spectaculair festival te worden.

Uitzendtijden

  • 10.00 - 13.00 uur feestelijk openingsprogramma live op TV Oost en rtvoost.nl
  • 13.00 – 17.00 uur Bevrijdingsfestival Overijssel live op Radio Oost, meekijken op TV Oost
  • 17.00 - 23.00 uur Bevrijdingsfestival Overijssel live op TV Oost, rtvoost.nl, Facebook, Instagram en YouTube
  • 23.00 uur - herhaling elk uur, uitgebreide terugblik op TV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.