Nieuws

COA spreekt van ‘opzichzelfstaand incident’ na derde steekpartij in azc

COA hoopt dat slachtoffer en dader steekpartij azc het ‘samen oplossen’
COA hoopt dat slachtoffer en dader steekpartij azc het ‘samen oplossen’ © Gert Stegeman
Het steekincident van gisteravond is geen aanleiding voor het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om extra maatregelen te nemen. Het ging mis bij het centrum in Heemserveen, waar een man door zijn geliefde is neergestoken. Het COA hoopt dat dader en slachtoffer het samen oplossen.
Het is het derde steekincident in vier maanden tijd op die locatie. In februari werd iemand doodgestoken, een maand eerder vielen twee gewonden bij een steekincident. Het COA zegt nadrukkelijk dat het opzichzelfstaande incidenten zijn.

Crime passionnel

"Er zijn genoeg maatregelen die we nu al kunnen nemen", zegt een woordvoerder van COA. "In dit soort situaties vinden we het vooral belangrijk dat mensen het met elkaar oplossen. Daarbij zullen we ze zo goed mogelijk ondersteunen."
De man is gisteravond met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de woordvoerder maakt hij het naar omstandigheden goed. "Het is ook de vraag of er aangifte wordt gedaan. Soms lossen ze het samen op, dat kan tussen twee geliefden. Het lijkt een crime passionnel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.