Overig

Ode aan overleden cabaretier Paul van Vliet vanavond op TV Oost

In Ode aan... wordt Paul van Vliet door artiesten en cabaretiers uit de regio in het zonnetje gezet.
In Ode aan... wordt Paul van Vliet door artiesten en cabaretiers uit de regio in het zonnetje gezet. © Willem Walderveen
Paul van Vliet is op 87-jarige leeftijd overleden. Hij stierf dinsdagavond in zijn woonplaats Den Haag na een kort ziekbed, heeft zijn familie bekendgemaakt. Een van zijn laatste tv-optredens was in Ode aan... van RTV Oost, waarin een hommage aan hem werd gebracht. De hommage aan de cabaretier wordt vanavond om 20.30 en 23.30 uur opnieuw uitgezonden op TV Oost.
"We zijn intens verdrietig maar vooral ook trots op wie hij was en wat hij voor velen heeft betekend", meldt zijn familie. "Hij laat met zijn teksten, muziek en komische types een schat aan verhalen en liedjes na die getuigen van een vol leven en een prachtige theatercarrière. Onze lieve Paul, levenslustig, krachtig en vol ideeën tot het eind. We gaan hem missen."
Paul van Vliet, geboren in 1935 in Den Haag, wist zo ongeveer zijn leven lang een groot publiek te boeien met zijn liedjes en theaterwerk en veel, óók jonge, vakgenoten te beïnvloeden. Hij was een meester in het taalgebruik. Behalve cabaretier, liedjesmaker en tv-presentator was Van Vliet sinds 1992 ook ambassadeur voor Unicef Nederland.

Ode aan Paul van Vliet

November vorig jaar brachten onder meer de Overijsselse cabaretiers Nathalie Baartman en Bert Eeftink, jonge musici van Wilminks Kweek, kunstenares Sonna Krom, taalanalist René Appel en Jacques d’Ancona een ode aan Paul van Vliet. Ode aan… is een registratie van de Theatervoorstelling Broekhuis op Zondag in Theater de Kleine Willem in Enschede.
Ode aan… Paul van Vliet zie je vanavond om 20.30 en 23.30 uur op TV Oost. De uitzending is online terug te kijken op www.rtvoost.nl/odeaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.