Nieuws

112 Nieuws: Meerdere personen opgevangen na brand in Oldenzaal | Traumaheli landt in Deventer

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven op Koningsdag in onze provincie.

17.30 uur | Meerdere personen opgevangen na brand in Oldenzaal

Nadat brand was uitgebroken op een balkon van een appartementencomplex aan de Faustlaan in Oldenzaal zijn meerdere personen opgevangen door ambulancepersoneel.
De rook die bij de brand vrijkwam trok door het appartementencomplex. Daar hadden meerdere bewoners van het appartementencomplex last van .De brandweer had de brand snel onder controle en heeft het appartement geventileerd.
De Brand in het appartementencomplex in Oldenzaal was snel onder controle.
De Brand in het appartementencomplex in Oldenzaal was snel onder controle. © NewsUnited

17.14 uur | Traumaheli landt in Deventer

In Deventer is vanmiddag een traumaheli geland in de omgeving van de Reigerstraat. Volgens een woordvoerder van de politie had in de achtertuin van een woning een 'incident met een vuurkorf' plaatsgevonden. Twee personen raakten gewond, van wie één ernstig. De gewonde is met een ambulance naar het ziekenhuis in Deventer gebracht. De tweede gewonde hoefde niet naar het ziekenhuis.
Traumaheli landt in Deventer.
Traumaheli landt in Deventer. © Persbureau Noord Oost Nederland

12.15 uur | Treinverkeer tussen Almelo en Hengelo gestremd

Door een aanrijding op het spoor tussen Almelo en Hengelo is het treinverkeer op de trajecten Zwolle- Enschede en Deventer -Enschede volledig gestremd. De politie doet onderzoek. Rond drie uur vanmiddag was de stremming voorbij.
Eerder op de dag was er ook urenlang geen treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en Deventer als gevolg van een defecte bovenleiding. Die situatie zou volgens de NS duren tot ongeveer 14.15 uur. Maar de treinen rijden inmiddels weer. Een woordvoerster van de NS noemt de treinproblemen juist op Koningsdag "heel vervelend voor mensen die hiermee geconfronteerd worden". Feestvierders en andere reizigers kunnen omrijden met een trein van Blauwnet via Almelo. Ook zet de NS bussen in.
Door een ongeluk tussen Almelo en Hengelo is het treinverkeer gestremd.
Door een ongeluk tussen Almelo en Hengelo is het treinverkeer gestremd. © NewsUnited/Jordi Heinen

10.45 uur | Politie betrapt meerdere drankrijders

De politie heeft in onze provincie gisteravond 'de nodige drankrijders' betrapt. Niet alleen in Deventer, zie bericht hieronder, maar bijvoorbeeld ook in Dedemsvaart. Daar blies een automobilist bijna 0,8 promille. In Hengelo maakte een automobilist het nog wat bonter. Hij blies bijna anderhalf promille.

08.00 uur | Dronken autobestuurder richt ravage aan in Deventer

Een dronken automobilist heeft afgelopen nacht een flinke ravage aangericht op de Zutphenseweg in Deventer. De man vloog uit de bocht, ramde twee lantaarnpalen, een verkeersbord en reed ook nog een boom omver. Wonder boven wonder raakten de bestuurder en een inzittende van de auto nauwelijks gewond.
Automobilist richt ravage aan in Deventer
De automobilist verklaarde tegen de politie dat hij samen met een vriend een avondje was wezen stappen in het centrum van Deventer. Na middernacht wilden zij met de auto huiswaarts keren en dat liep niet goed af. De bestuurder moest na het ongeval een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij kwam uit op 1,8 promille. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau.
De schade die door het ongeval is veroorzaakt loopt in de duizenden euro's. De auto is onherstelbaar beschadigd en is afgevoerd voor een bergingsbedrijf.
Automobilist richt ravage aan in Deventer
Automobilist richt ravage aan in Deventer © Luciano de Graaf/News United

07.30 uur | Politie houdt automobilist aan na achtervolging bij Zuidveen

De politie heeft afgelopen nacht een automobilist aangehouden, die op de Burgemeester Slompweg tussen Nijeveen en Zuidveen met zijn wagen uit de bocht vloog en in een weiland terecht kwam. De politie had de autobestuurder al op de korrel omdat hij met hoge snelheid voorbij kwamen rijden en had daarom de achtervolging al ingezet. De politie hoefde de automobilist niet tot stoppen te dwingen, omdat hij verderop zelf al tot stilstand was gekomen in een weiland.
De man raakte niet gewond bij het eenzijdige ongeval. Hij is meegenomen naar het politiebureau, waar hij gecontroleerd zal worden op het gebruik van verdovende middelen.
Automobilist aangehouden nadat hij met hoge snelheid uit de bocht vloog en in een weiland belandde
Automobilist aangehouden nadat hij met hoge snelheid uit de bocht vloog en in een weiland belandde © Compact Media

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.