Nieuws

PEC Zwolle: "Kind van 8 gooide beker op het veld, gesprek volgt"

De wedstrijd van PEC Zwolle tegen FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie werd vanavond in de eerste helft een kleine tien minuten stilgelegd, omdat een kind van 8 jaar een beker op het veld gooide. Dat heeft de club kort na het incident laten weten.
"Direct daarop is het kind met zijn vader uit het stadion begeleid en heeft er een gesprek plaatsgevonden", zo meldt PEC Zwolle. "Volgende week volgt er met hen nog een gesprek op de club."
PEC Zwolle is de koploper van de eerste divisie. De club promoveerde vorige week naar de Eredivisie.
Omdat er niemand werd geraakt door de beker werd het duel niet definitief stilgelegd. Enkele weken geleden scherpte de KNVB de regels aan nadat in De Kuip Ajacied Davy Klaassen op zijn hoofd werd geraakt door een gegooide aansteker uit het publiek. De speler liep daarbij een hoofdwond op. De maat was vol voor de KNVB dat kort na het incident bekendmaakte dat wanneer voorwerpen op het veld worden gegooid, het duel wordt gestaakt en de ploegen naar de kleedkamers gaan. Als na de hervatting opnieuw voorwerpen op het veld worden gegooid, wordt er definitief gestaakt.

Controverse

De regels zorgen voor de nodige controverse, want na het duel tussen FC Utrecht en FC Twente rezen vragen wat er nou wel en niet op het veld mag worden gegooid. Supporters van FC Utrecht gooiden toen tot twee keer toe een bal op het veld. Dat vond de KNVB dan weer niet zo'n probleem.
Tijdens het duel tussen FC Twente en Sparta Rotterdam werden afgelopen weekend bekers bier op het veld gegooid. De scheidsrechter staakte het duel toen niet omdat hij vond dat het bier gooien werd uitgelokt door een speler van Sparta Rotterdam die provocerend juichte voor VAK-P in De Grolsch Veste. De KNVB was het echter niet eens met die beslissing liet de bond een dag later weten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.