Betaald voetbal

Sepp van den Berg maakt eerste doelpunt in Bundesliga bij cruciale winst Schalke 04

Sepp van den Berg
Sepp van den Berg © Orange Pictures
Schalke 04 heeft zaterdagavond tegen Werder Bremen drie hele belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Daarvoor mocht het Zwollenaar Sepp van den Berg bedanken, want de verdediger was belangrijk met een doelpunt.
Het betekende het eerste doelpunt van Van den Berg in het shirt van Schalke 04. De voormalig verdediger van PEC Zwolle was ruim zes maanden afwezig met een blessure en maakte een klein kwartier voor tijd zijn rentree. Het waren zijn eerste minuten sinds 2 oktober.
Vier minuten later was het al raak. Op aangeven van Sebastian Polter schoot hij met links de bal vanaf randje zestien in de hoek. Het betekende de gelijkmaker, maar het werd nog mooier voor de thuisploeg. In blessuretijd zorgde Dominick Drexler ook nog voor de 2-1, waarmee het feest compleet was.
Door die tweede thuiszege op rij heeft Schalke de aansluiting met de concurrentie weer helemaal terug. De achterstand op de veilige vijftiende plaats, op dit moment ingenomen door Stuttgart, bedraagt nu nog maar één punt.