BewonersBedrijf Beien uit Enschede krijgt 90.000 euro voor uitbreiding

Beien, het eerste BewonersBedrijf uit Enschede, krijgt ruim 90.000 euro om de organisatie verder uit te breiden. Dat geldt krijg Beien van het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA).

Beien staat voor Bewoners Initiatief Enschede Noord. Het is een BewonersBedrijf: een onderneming in handen van bewoners om de wijk te verbeteren. Samen wordt er gewerkt aan een betere toekomst door onder meer diverse activiteiten te organiseren. Het is daarbij het streven dat deze BewonersBedrijven zoveel mogelijk hun eigen geld gaan verdienen en daarmee losser komen te staan van subsidies en hun verstrekkers.

Het startkapitaal gebruikt voorzitter Ernst Bergboer onder meer om iemand in dienst te nemen voor de dagelijkse leiding. Dat was ook een van zijn doelstellingen. De leidinggevende moet het aanbod van Beien dusdanig uitbreiden dat hij na verloop van tijd betaald kan worden uit de toegenomen omzet.

Een bewonersbedrijf als Beien past in de pogingen van gemeenten om inwoners meer bij hun buurt te betrekken en de regie over hun buurt in eigen hand te nemen.

Meer over dit onderwerp:
Enschede LSA Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren