Nieuws

112 nieuws: Brand in coniferenhaag bij tandartsenpraktijk in Hengelo

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws van deze maandag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

19.30 uur | Coniferenhaag bij tandartsenpraktijk in brand

Bij de tandartsenpraktijk aan de Beethovenlaan in Hengelo is vanavond brand ontstaan tijdens werkzaamheden met een onkruidbrander. De aangrenzende coniferenhaag vloog in brand. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te doven, nadat omstanders al begonnen waren met blussen.
Brand bij tandartsenpraktijk Hengelo beperkt tot coniferenhaag
Brand bij tandartsenpraktijk Hengelo beperkt tot coniferenhaag © Rick Olde Nordkamp/News United
De haag is gedeeltelijk uitgebrand.
Coniferenhaag bij tandartsenpraktijk vatte vlam
Coniferenhaag bij tandartsenpraktijk vatte vlam © Hanno Breunesse/Ginopress

18.15 uur | Gewonde bij ongeval op Ramspolbrug N50

Op de Ramspolbrug van de N50 tussen Ens en Kampen deed zich in de avondspits een forse kop-staart aanrijding tussen twee auto’s voor. Hierbij is één inzittende gewond geraakt, die per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.
Als gevolg van het ongeluk is een lange file ontstaan op de N50 richting Kampen. Het verkeer kan de plaats van het ongeval slechts over één rijbaan passeren.
Kop-staartbotsing op de Ramspolbrug bij Kampen
Kop-staartbotsing op de Ramspolbrug bij Kampen © Jeffrey Korte/Pro News
De zwaar beschadigde auto’s zijn inmiddels op de berger gezet en de troep is opgeruimd. De rijbaan kan ieder moment worden vrijgegeven. De vertraging voor het verkeer neemt langzaam af.

17.10 uur | Politie zoekt betrokkene bij ernstige aanrijding in Enschede

De politie is op zoek naar een fietser die in de Koningsnacht van 26 op 27 april tussen 2.30 en 3.00 uur betrokken was bij een aanrijding op het Koningsplein in Enschede. De jongeman, fietsend op een witte elektrische bezorgfiets, kwam in botsing met een andere fietser ter hoogte van het zebrapad bij het casino. Deze fietser, een 30-jarige man uit Enschede, kwam ten val en viel met zijn hoofd op de grond. Door de klap raakte de Enschedeër buiten bewustzijn en liep scheurtjes in zijn schedel en breuken in zijn gezicht op.
De man die bij het ongeval betrokken was, stopte even en fietste vervolgens weg in de richting van het Hendrik Jan van Heekplein.
De politie beschikt over een signalement van de doorgereden fietser en hoopt dat hij zich alsnog meldt bij de politie. De bezorgfiets had een zwarte bak achterop, zonder bedrukking. De bezorger droeg een donkere jas en een donker petje. Hij had een slank postuur en is tussen de 1.85 en 1.90 meter lang. Hij was samen met een andere jongeman die eveneens donkere kleding aanhad.
De politie is een onderzoek gestart en daarin zijn getuigen gesproken en camerabeelden gezien. Maar de politie is op zoek naar meer mensen die iets hebben gezien of tips hebben.
Politie zoekt naar fietser die in Enschede bij ernstig ongeval was betrokken
Politie zoekt naar fietser die in Enschede bij ernstig ongeval was betrokken © ANP / Venema Media

16.30 uur | Persoon zwaargewond bij bedrijfsongeval in Zwolle

Bij een ongeval op het bedrijfsterrein van TME aan de Trawlerweg in Zwolle is een persoon vanmiddag zwaargewond geraakt. De man is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumahelikopter is later afgemeld.
Bedrijfsongeval op terrein TME in Zwolle
Bedrijfsongeval op terrein TME in Zwolle © Hugo Heitink
De politie is ter plaatse maar mag niks zeggen over de toedracht. De Forensische Opsporingsdienst gaat een onderzoek instellen.
Onderzoek politie naar bedrijfsongeval
Onderzoek politie naar bedrijfsongeval © Hugo Janssen/Persbureau Heitink

16.20 uur | Drie auto's botsen op afrit A35 bij Enschede-Zuid

Drie auto's zijn vanmiddag op elkaar gebotst op de afrit van de A35 bij Enschede-Zuid. Een persoon raakte gewond en kon ter plaatse aan het letsel worden behandeld door ambulancepersoneel.
Afrit A35 bij Enschede-Zuid afgesloten na ongeval
Afrit A35 bij Enschede-Zuid afgesloten na ongeval © Dennis Bakker/News United
De aanrijding ontstond door onbekende oorzaak. Een deel van de afrit is afgesloten voor het verkeer. Een bergingsbedrijf is opgeroepen om de voertuigen af te slepen. De politie doet verder onderzoek.

06.45 uur | Bewoner uit appartement vol rook gehaald

De brandweer heeft de afgelopen nacht in Dedemsvaart de bewoner van een appartement gered. In een complex voor begeleid wonen aan de Schuttevaer stond een van de appartementen vol rook. De brandweer schaalde meteen op toen duidelijk werd dat de bewoner nog in de woning aanwezig was. De bewoner is in de ambulance onderzocht omdat die veel rook had ingeademd. Na de check is de bewoner overgedragen aan de zorginstelling. De brandweer heeft het appartement geventileerd.
Brandweer ventileert woning appartementencomplex Dedemsvaart
Brandweer ventileert woning appartementencomplex Dedemsvaart © Harm Meter

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.