nieuws

Ouderenzorg Driezorg in Zwolle blijft onder verscherpt toezicht

Ouderenzorg schiet nog steeds tekort
Ouderenzorg schiet nog steeds tekort
De kwaliteit van de zorg bij de elf instellingen van Stichting Driezorg in Zwolle is weliswaar iets verbeterd, maar is volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) nog steeds niet goed genoeg. De stichting blijft daarom onder verscherpt toezicht staan.
De stichting kwam begin dit jaar onder verscherpt toezicht omdat de zorg in de instellingen ernstig tekort schoot. Ook waren er problemen met het bestuur.
Volgens de IGZ is er door de stichting in de afgelopen maanden hard gewerkt om de zorg te verbeteren. Ook heeft het bestuur verbeteringen uitgevoerd. Maar volgens de IGZ was er nog te veel beleid in ontwikkeling en niet doorgevoerd. "Cliëntdossiers voldeden nog niet, de deskundigheid van het personeel sloot nog onvoldoende aan bij de zorgvraag van de cliënten en Driezorg had onvoldoende deskundigheid en beleid in huis voor het toepassen van vrijheidsbeperkende maatregelen", meldt de IGZ.

"Meer tijd nodig"

De stichting constateerde zelf ook al in het voorjaar dat er nog veel verbeteringen nodig waren. Om die reden verzocht de stichting de inspectie om het verscherpt toezicht met een half jaar te verlengen. " We liggen dus op koers. Maar, tegelijkertijd zagen zowel de inspectie als wijzelf ook dat Driezorg er 'nog niet is'. Er staan nog veel verbeternormen open. Om ook deze verbeteringen goed in te voeren en te borgen, is meer tijd nodig.", aldus Ina Huesken van de Raad van Bestuur.
Stichting Driezorg biedt ouderenzorg op elf locaties in Zwolle en Hattem. Er wonen ongeveer 1.600 cliënten en er werken zo'n 1.200 mensen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.