Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: in een Fiat Panda lach je iedereen uit...

Het overkomt ons allemaal weleens. En wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Maar als je tot de ontdekking komt dat je een afslag dreigt te missen, gaat het toch wel wat ver om dan maar gewoon van links naar rechts over de rijbanen te zeilen. En dat je daar dan bij pontificaal over de busbaan banjert, dat kan er ook nog wel bij. De bestuurder van deze Fiat Panda lacht iedereen uit, volgens het motto van het klassieke reclamespotje uit een hele oude doos.
Het incident speelde zich onlangs af aan de rand van Zwolle. De bestuurder van de auto met dashcam ziet eerst hoe een BMW voor hem langs laveert.
De BMW-rijder is nog net op tijd met zijn manoeuvre en kan keurig voor de busbaan de juiste afslag op rijden.
De eigenaar van deze Fiat Panda lacht iedereen uit...

In een Panda...

Maar de bestuurder van de erachter rijdende zwarte Fiat Panda doet het op een wat minder chique manier. Deze weggebruiker komt kennelijk tot het besef dat hij of zij fout zit en de afslag naar rechts moet hebben. De simpelste oplossing? Het stuur naar rechts gooien en alsnog die felbegeerde afslag nemen.
En ja, dat je dan een stukkie over de busbaan rijdt, een kniesoor die daar op let.
Dat alles kennelijk volgens het motto van die aloude reclame: dat je in een Fiat Panda iedereen uitlacht...

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.