Nieuws

Callcenter voor (energie)besparing failliet verklaard

Het callcenter RBA Besparing in Deventer heeft zelf het faillissement aangevraagd (foto ter illustratie).
Het callcenter RBA Besparing in Deventer heeft zelf het faillissement aangevraagd (foto ter illustratie). © Getty Images
Het bedrijf RBA Besparing uit Deventer is afgelopen week failliet verklaard. Het callcenter had zich gespecialiseerd in de verkoop van energiecontracten en tv-, internet- en telefoniecontracten en andere producten waarmee particulieren konden besparen op de vaste lasten.
RBA profileert zich op internet als 'het leukste callcenter van Nederland' en meerdere medewerkers hebben reviews geplaatst hoe goed ze het er naar hun zin hebben.

Geen personeel meer

Volgens curator Richard van Weelderen leidde het bedrijf echter al sinds de zomer van 2022 een slapend bestaan en waren er geen activiteiten meer. Ook was er geen personeel meer in dienst.
De curator zegt de bestuurder nog maar kort te hebben kunnen spreken, maar daarbij was al wel duidelijk geworden dat met het wegvallen van een grote opdrachtgever ook de inkomsten waren opgedroogd. Daarop vroeg de bestuurder zelf het faillissement voor zijn bedrijf aan. "Maar op korte termijn ga ik met de bestuurder rond de tafel en verwacht dan meer te horen."
Het callcenter werkte vanuit een bedrijfsverzamelgebouw aan de Hunneperkade.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.