Bewoners Lemelerveld staan niet te springen om zonnepark

Na plannen voor een zonnepark in Heeten en Deventer, krijgt ook Lemelerveld ermee te maken. De gemeente Dalfsen wil samen met een lokale stichting een zonnepark bouwen met 3200 zonnepanelen. Omdat er behoorlijk wat huizen omheen liggen, stuit het plan ook hier op verzet van bewoners.

Een van die bewoners is Bert Seubring. Hij woont aan de Waterinkweg in Lemelerveld en kijkt uit op het maisveld waar straks misschien wel zonnepanelen liggen. Iets wat hij totaal niet ziet zitten. "Ik ben helemaal niet tegen duurzame energie en ben zelfs voorstander van een zonnepark, maar niet in de bebouwde kom."

Niet in de achtertuin

Volgens hem zijn er genoeg alternatieve plekken om het zonnepark te realiseren. "Op het industrieterrein, of op daken heeft niemand er last van, maar ik snap niet dat de gemeente een zonnepark in de achtertuin wil neerzetten van meerdere bewoners. Het was ook de bedoeling dat er huizen zouden komen op het stuk grond dat de gemeente Dalfsen aangekocht heeft en nu worden het ineens zonnepanelen."

Lemelerveld is niet de eerste plek waar bewoners protesteren tegen dit soort plannen. Ook in Heeten en Deventer reageerden bewoners niet blij op de plannen voor een zonnepark. Tot op heden is er dan ook nog geen enkel zonnepark in Overijssel.

Seubring blijft actie voeren

De stichting Duurzaam Leefbaar Lemelerveld wil het plan in Lemelerveld realiseren en hoopt genoeg bewoners achter zich te krijgen. Maar Bert Seubring doet er alles aan om het zonnepark van tafel te krijgen. "Ik ga naar alle informatieavonden en hoop nog meer bewoners achter me te krijgen die dezelfde zorgen delen. Als het plan door de gemeenteraad is, ga ik in bezwaar en hoop ik het plan van tafel te kunnen krijgen."

Meer over dit onderwerp:
zonnepark lemelerveld dalfsen protest Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren