Overige sporten

Coen Vermeltfoort slaat wéér toe en wint ook de 69ste Ronde van Overijssel

De 69ste editie van de Ronde van Overijssel is een prooi geworden voor Coen Vermeltfoort van VolkerWessels. Net als vorig jaar kwam de sprinter uit Schuinesloot als eerste over de meet. In de straten van Rijssen was Vermeltfoort oppermachtig en klopte hij de Duitser Tim Torn Teutenberg en de Let Martins Pluto.
Het begin van Overijssels Mooiste werd ontsierd door een grote valpartij nabij de Tankenberg. Het zorgde ervoor dat het peloton werd opgesplitst in meerdere groepen. Lang duurde het echter niet voordat alles weer in elkaar was geschoven.

Smaakmaker Grobbink

De koers werd aanvankelijk gekleurd door Dylan Grobbink, die koste wat het kost als eerste zijn woonplaats Tubbergen wilde bereiken. Hij pakte uiteindelijk een minuut, maar in Daarlerveen gleed Grobbink ongelukkig naar de grond.

Loohuis en Johannink

Doordat het nagenoeg windstil was, moest het wel heel raar lopen wilde er geen sprint uitrollen in Rijssen. Op 25 kilometer voor de finish probeerden onder meer Lars Loohuis (Harbrinkhoek) en Jelle Johannink (Denekamp) nog weg te komen, maar zonder succes. Laatstgenoemde werd twee ronden voor het einde wel uitgeroepen tot strijdlustigste renner.

Vermeltfoort oppermachtig

Kortom, spurten geblazen op de Markeloseweg, net binnen Rijssen. Het werd een kolfje naar de hand van Vermeltfoort. De oud-prof van onder meer Rabobank blies de concurrentie omver en schreef net als vorig jaar de Ronde van Overijssel op zijn naam.
Vermeltfoort was eerder dit jaar ook al de sterkste in de Ster van Zwolle.
Vermeltfoort haalt uit na zege in Ronde van Overijssel: "Waar rijden ze dan voor? Plek twee?"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.