Nieuws

N50 bij Kampen beetje bij beetje veiliger: dit is er tot nu toe gebeurd

Werkzaamheden aan afgesloten N50
Werkzaamheden aan afgesloten N50 © PNN
Na twee avonden en een weekend lang werken, is de N50 bij Kampen vanochtend weer open gegaan voor verkeer. De eerste maatregelen zijn inmiddels zichtbaar. Zo is onder meer de berm verhard.
Vorige week was de 'dodenweg' al twee avonden dicht en sinds vrijdagavond was de weg helemaal dicht. Een fysieke rijbaanscheiding en bermverharding tussen de aansluitingen Kampen en Kampen Zuid moet de weg veiliger maken.

Tijdelijk

Tussen Kampen en de Ramspolbrug wordt in 2025/2026 een fysieke rijbaanscheiding aangebracht. De maximum snelheid blijft op dit gedeelte 100 kilometer per uur.
Op de lange termijn wordt de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid definitief aangepakt door de weg te verbreden met een extra rijbaan in beide richtingen. Maar wanneer dat gaat gebeuren, is nog onbekend vanwege de stikstofproblematiek.

Meer afsluitingen

Ook deze en volgende week is de weg meerdere keren afgesloten voor verkeer. Van vrijdag 12 tot en met maandag 15 mei is de weg dicht van 19.30 tot 5.30 uur. Op maandag 15 mei en dinsdag 16 mei is de weg afgesloten tussen 19.00 en 06.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.