Nieuws

Landbouwakkoord laat langer op zich wachten na kritiek op concepttekst

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie © RTV Oost
De concepttekst van het Landbouwakkoord is nog niet naar wens van boerenbelangenorganisatie LTO. De tekst biedt 'onvoldoende wenkend perspectief', zegt de organisatie. Het akkoord moest er deze week komen, maar de deadline is nu opgeschoven naar woensdag 17 mei. "We willen een laatste poging wagen."
Doel van het Landbouwakkoord is om te laten zien hoe de landbouwsector er in 2040 uit moet zien, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid en duurzaamheid.

'Forse stappen nodig'

De organisatie zegt niet wat er precies aan schort, maar noemt grond, mestbeleid en verdienvermogen als thema's waar nog 'forse stappen nodig zijn'. In het persbericht zegt LTO dat het ook 'een oplossing wil voor PAS-melders en interimmers'.
Volgens de partij zijn er verschillende deelnemers aan tafel met kritiek op het concept, zonder daarbij namen of rugnummers te noemen. "Dat biedt voldoende perspectief om een laatste poging te wagen om samen tot een landbouwakkoord te komen."
"Deelnemers hebben de ambitie uitgesproken de komende anderhalve week nog forse verbeteringen aan te brengen op het stuk. We begrijpen dat het proces lang duurt, maar vinden ook dat we deze laatste poging moeten wagen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.