Nieuws

Gemeente Zwolle wil dat Bevrijdingsfestival gratis blijft

Bevrijdingsfestival Zwolle
Bevrijdingsfestival Zwolle © RTV Oost
Als het aan de gemeente Zwolle ligt, blijft het Bevrijdingsfestival Overijssel gratis toegankelijk. Dat heeft wethouder Monique Schuttenbeld gisteravond gezegd tijdens de gemeenteraadsvergadering. De gemeente Zwolle is een van de subsidieverstrekkers van het festival en wil dat iedereen zonder financiële drempels het evenement kan blijven bezoeken.
Schuttenbeld antwoordde volgens De Stentor gisteravond met dit statement op vragen van de PvdA en de SP over de toekomstige financiering van het festival.
Afgelopen vrijdag trok het festival minder bezoekers. Mede door de regenval kwamen er 'slechts' 80.000 mensen naar het festivalterrein en dat betekende minder horeca-omzet. De organisatie vroeg zich na het evenement hardop af hoe lang het gratis kan blijven.

Geldschieters

De gemeente Zwolle is samen met de provincie Overijssel een belangrijke geldschieter voor het evenement. Ook de provincie Overijssel vindt dat het Bevrijdingsfestival gratis toegankelijk moet blijven. De exacte rekensom moet nog worden gemaakt over de kosten en de opbrengsten van het laatste festival. Jaarlijks wordt circa 1,3 miljoen uitgegeven aan het evenement. Eenderde van dat bedrag wordt gedekt door subsidies en sponsoring.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.