Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: vluchtheuvel gebruikt als springschans

Het blijft opletten geblazen met deze vluchtheuvel bij de verkeerslichten ter hoogte van Mariënberg.
Het blijft opletten geblazen met deze vluchtheuvel bij de verkeerslichten ter hoogte van Mariënberg. © RTV Oost
Het blijft opletten geblazen met die opstaande vluchtheuvels. Zeker als de invoegstrook ook nog eens niet al te lang is. Zoals hier op de N36 bij de verkeerslichten ter hoogte van Mariënberg.
We hebben in de rubriek Oost op het Asfalt al wel vaker aandacht besteed aan dit stukje asfalt. Want automobilisten lijken zich keer op keer te verkijken op de lengte van de invoegstrook.
Deze Fiat-rijder gebruikt de middenberm als springschans.
Zo ook de bestuurder van deze Fiat Punto, die zijn inhaalactie afgelopen zaterdag bijna duur moest bekopen.
De verkeerslichten bij Mariënberg zijn bij uitstek een handige gelegenheid om op de beruchte 'dodenweg' N36 tragere voorgangers in te kunnen halen. Hoewel menig wegpiraat zich daar niets van aantrekt, is inhalen op deze weg streng verboden. Dan biedt het dubbele baanvak bij de verkeerslichten uitkomst. Zeker wanneer er zich veel vrachtverkeer op de weg bevindt.

Springschans

Ook de bestuurder van deze Fiat Punto dacht kennelijk ook de verkeerslichten te gebruiken om straffeloos enkele andere minder snelle weggebruikers te kunnen passeren. Tot ontsteltenis van de automobilist met dashcam. Want die ziet tot zijn grote schrik hoe de Fiat-rijder werkelijk op het allerlaatste moment nog een verwoede poging doet zijn vrachtwagen te passeren.
Daarbij scheert de Fiat-rijder met twee wielen over de betonnen rand van de vluchtheuvel. Het scheelt maar weinig of hij had via deze alternatieve springschans zichzelf gekatapulteerd.
Het kan niet anders of de Fiat-rijder heeft zijn weg vervolgd met een ietwat hogere hartslag...

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.