Nieuws

Zachte rauwe liedjes van Droom Dit, een goed gesprek over benen en spektakel in het Polmanstadion: dit was SPUNCK Podium

Met de band Droom Dit gaat het hard: de eerlijkheid die songwriter Sam de Laat in zijn teksten legt slaat aan bij het publiek en voor hem zelf is schrijven ook therapeutisch. Pronk en Abels praten wekelijks over streektaal en hebben deze week een goed gesprek over onder meer benen. En acteur Daniël Kolf praat vol trots over zijn rol als Darius Dhlomo in het theaterspektakel DHLOMO, dat in het stadion van Heracles Almelo wordt gespeeld. Dit en meer in de nieuwste aflevering van SPUNCK Podium.

Droom Dit is zacht maar rauw

Het gaat heel hard met de band Droom Dit. Zanger Sam de Laat studeert songwriting aan het conservatorium in Enschede en begon ruim een jaar geleden met een aantal muzikanten met de band. Met succes dus. "We gaan in een hele harde stijgende lijn. Fantastisch om dat mee te mogen maken. Die eerlijkheid die we durven te tonen slaat aan bij de mensen, dat is superfijn. Het is voor mij namelijk ook enorm therapeutisch om het te mogen laten zien."
"Ik heb net als iedereen heel veel gedachten in mijn hoofd, van alles wat ik meen, of niet meen, gedachtes die ik nooit in het echt zou zeggen maar toch echt zijn. Die wil ik in muziek naar voren duwen. Het is mijn manier om te verwerken wat er gebeurt om mij heen."
Droom Dit is zacht maar rauw en timmert hard aan de weg

Een goed gesprek over... benen!

Uitgever Paul Abels en muzikant Arjan Pronk houden van het dialect en bespreken de streektaal wekelijks in de succes-rubriek Een Goed Gesprek, met Abels en Pronk. Deze week over benen, lopen en beestjes.

Van mannen, voor vrouwen

Vaste gast Erik Neimeijer heeft het deze keer over countrymuzikant John Prine, één van zijn helden. "Hij schreef een countrynummer - Angel from Montgomery - vanuit het perspectief van een vrouw en dat gebeurde niet vaak in de countrymuziek. Als je de tekst leest dan denk je: jij hebt je echt ingeleefd in een vrouw in een slecht huwelijk."
"Dat heb ik ook geprobeerd te doen. Ik heb gelukkig een vrouw die me daarbij kon helpen. Ik heb geprobeerd het ook echt in de stijl van John Prine te schrijven." Dat werd het nummer The Devil Is Skilled, dat Erik speelt in onderstaande video:
Erik Neimeijer over John Prine en The devil is skilled

Daniël speelt Darius in stadion Heracles

"Het is een enorme eer om dit verhaal te mogen vertellen, ik ben daar heel dankbaar voor." Acteur Daniël Kolf is trots dat hij de rol van Darius Dhlomo mag vertolken in het theaterspektakel over de Zuid-Afrikaanse voetballer, die in 1958 op aanwijzing van Steve Mokone naar Nederland kwam om bij Heracles Almelo te gaan voetballen.
De repetities zijn inmiddels in volle gang. "Soms in Amsterdam, soms in Almelo", vertelt Daniël. "We zijn hard bezig een vorm te vinden, met een superleuke cast. De teksten zitten er zo goed als we nu kunnen in. Nu gaan we meer op details werken, scène voor scène. En we gaan in een groot stadion spelen en dat is wel een uitdaging."
Daniël Kolf speelt Darius Dhlomo vol trots

Poppodia

Zoals elke week komen de grote Overijsselse poppodia met een update over het laatste nieuws, optredens en festivals in onze provincie.
Nieuws en agenda van de Poppodia
Wil je liever de hele uitzending terugkijken? Dat kan via deze link. Daar zijn ook de vorige afleveringen van SPUNCK Podium te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.