Nieuws

Dauwpop zoekt het 'links van het midden' en een nieuwe tent voor The Prodigy

De 'al te populaire' acts zal je niet snel zien op het festival, zegt Rob Telgenkamp van Dauwpop. Het moet immers wel passen bij de signatuur van het festival. Maar als een band of act is geboekt, gaat de organisatie er ook volle bak voor. "Voor The Prodigy moesten we zelfs een andere tent bestellen." En dat die tent dan ook geregeld wordt, toont volgens Telgenkamp ook meteen de ambitie van Dauwpop.
Vrijdag 2 en zaterdag 3 juni staat de 27e editie van het festival op het programma. Geroemd om de sfeer én de locatie: midden in de bossen van Hellendoorn. "Die plek is gewoon uniek, daar zijn we ook heel zuinig op", zegt Telgenkamp. "Dat het in het bos is en dat wij daar dan mogen zitten!"
Het verhaal van Rob Telgenkamp en Dauwpop is te zien in de nieuwe aflevering van SPUNCK Podium, die woensdag 24 mei om 17.30 uur wordt uitgezonden.
Was het vorig jaar een 'beetje vol' op het terrein, dit jaar zal dat wel wat anders zijn. "We kunnen er 15.000 mensen op hebben, maar we doen dit jaar wat minder. We vonden het vorig jaar wel wat vol. Maar dat was ook de gekte na corona, toen hebben we ons een beetje laten verleiden." Wat meer ruimte is wel fijn als bezoeker natuurlijk. "Ik ga altijd uit van mezelf: ik moet kunnen omvallen en op het gras terechtkomen, zoiets", zegt Telgenkamp met een lach.
Naast de unieke locatie is ook de bezetting weer goed voor elkaar. "Een fantastische line-up, daar moeten we programmeur Frank Satink voor bedanken. Een van de grondleggers van het festival en bewaker van onze signatuur." Hoe ziet Dauwpop zichzelf dan? "We zeggen altijd een beetje links van het midden. En dat betekent niet al te populair. Bijvoorbeeld Guus Meeuwis, met alle respect, maar dat zouden we op Dauwpop niet meer doen."
Rob Telgenkamp over Dauwpop: iets links van het midden en nieuwe tent voor The Prodigy
Er wordt gekeken naar de iets alternatieve kant, maar ook niet al te alternatief. "Bökkers moet er ook gewoon kunnen knapp'n en John Coffey moet er nog even overheen scheuren. Maar ook een band als Madrugada, of Elephant." En ook bijzonder: Goldband staat op het programma. "We zijn de enige show in het oosten, in een straal van honderd kilometer kun je het gewoon niet zien."

Opposites en The Prodigy

De grootste namen dit jaar zijn toch wel de Opposites en The Prodigy. Telgenkamp kijkt vooral heel erg uit naar die laatste naam. "Dat wordt een onnoemelijk grote show. We moesten zelfs een andere tent voor ze bestellen! Ze hebben namelijk meer ruimte nodig boven het podium tot aan het dak. Dat moet negen meter zijn en dat hadden we niet. Dus moesten we een andere tent bestellen. Maar het geeft ook wel meteen weer onze ambitie aan om het nog vetter te maken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.