Nieuws

Vakbonden en Albert Heijn akkoord over cao voor medewerkers distributiecentra

Medewerkers van een distributiecentrum van Albert Heijn demonstreren voor een filiaal van AH
Medewerkers van een distributiecentrum van Albert Heijn demonstreren voor een filiaal van AH © ANP / Phil Nijhuis
Nieuwe Albert Heijn-stakingen lijken van de baan. CNV Vakmensen, FNV Handel en Albert Heijn zijn het eens geworden over de inhoud van een nieuwe cao, waarin alle medewerkers tien procent loonsverhoging krijgen. Als de leden ook akkoord gaan, komt er definitief geen nieuwe stakingsronde.
Onder meer bij het distributiecentrum in Zwolle legden medewerkers het werk neer. Al snel merkten ook klanten van de supermarkt de gevolgen, toen de winkelschappen met de dag leger werden.

Uitzendkrachten

De loonsverhoging is ook voor uitzendkrachten, staat in een persbericht van CNV. De toeslagen voor ’s nachts en in het weekend blijven onveranderd en uitzendkrachten krijgen meer zekerheid in hun roosters.
In de nieuwe cao staat ook dat uitzendkrachten hun rooster voortaan twee weken van tevoren krijgen en dat daar niet meer in gewijzigd mag worden. Ze kunnen dus niet meer afgebeld of gedwongen worden om toch andere diensten te draaien. Vrijwillig mogen ze dat nog wel doen.
Verder mogen uitzendkrachten per week maar één wisseling van dienstsoort ondergaan. Een wisseling per week is bijvoorbeeld eerst twee dagen ochtenddienst en dan drie dagen avonddienst. Daarnaast komen er honderd vaste banen bij.
Tot en met 17 mei organiseert CNV Vakmensen op alle locaties informatiebijeenkomsten over het resultaat. Daarna krijgen de leden tot 31 mei de tijd om er wel of niet mee in te stemmen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.