Nieuws

Erik en Marijke zijn overdonderd; hun B&B is de beste van het land

"We hebben hem!" Eigenaren Marijke en Erik Kuilder vliegen elkaar in de armen als ze zien dat hun Bed & Breakfast de Bijenberg in Dedemsvaart is verkozen tot allerbeste van Nederland. "Ik had het een klein beetje gehoopt, maar totaal niet verwacht, ik zit gewoon met kippenvel", lacht Marijke.
"De nominatie was al een verrassing en een hele eer", zegt Marijke. De stichting Bed and Breakfast Nederland kwam hier voor een artikel in een magazine, en toen kwamen ze ineens met een envelop met de nominatie. Daarmee horen we al in de top drie. En nu dit, dat is wel echt ongelooflijk. Ik ben er stil van."
Erik en Marijke Kuilder zijn dolblij, zij hebben de beste Bed and Breakfast van Nederland

Kop en schouders

De bekendmaking gebeurt in een filmpje live op Instagram. Zodra de winnaar online staat, stromen de felicitaties binnen bij de Bijenberg Even later staat een grote delegatie vanuit de stichting Bed and Breakfast op de stoep met champagne, bloemen en taart.
Voorzitter Hanny Arens van de stichting is onder de indruk van wat Erik en Marijke hebben neergezet: "De voorzieningen zijn heel uitgebreid en ook van een heel hoog niveau. Ze steken er echt met kop en schouders bovenuit, de prijs is echt enorm verdiend."
"Daarnaast is de service ook ongekend, Erik en Marijke zetten altijd net dat stapje extra," vervolgt Hanny: "Als je lekker uit eten bent geweest en je komt terug dan staan hier de kaarsjes op het terras en is de hottub opgewarmd of brandt het vuurtje in de haard."
De zwem- en visvijver met privé-strandje
De zwem- en visvijver met privé-strandje © RTV Oost

Hobby

Voor Erik is dit vanzelfsprekend: 'Ik vind het leuk om mensen blij te maken en gelukkig te zien, daar word ik zelf ook blij van." De B&B is vooral een hobby van het stel, ze hebben allebei nog een baan, en een druk gezin. De appartementen worden daarom lang niet altijd verhuurd: "We willen de gasten alle aandacht kunnen geven, dus verhuren we alleen als we ook echt tijd ervoor hebben."
Erik heeft alles zelf verbouwd. Waar vroeger auto's stonden, zijn nu twee super-de-luxe appartementen, compleet met uitgebreide keuken en badkamer: "Ja, daar ben ik wel een beetje trots op, dat ik alles zelf heb gemaakt. Maar mijn vader heeft ook veel geholpen hoor."
Tevreden gasten bij B&B de Bijenberg
Tevreden gasten bij B&B de Bijenberg © RTV Oost

"Michelinsterren"

Net als hotels hebben ook B&B's een classificatie, maar dan met tulpen in plaats van sterren. De Bijenberg hoort al bij het topsegment met vijf tulpen. De verkiezing tot beste B&B is zoiets als Michelinsterren voor een restaurant: "Ja, daar kan je het wel mee vergelijken. Ik kan het nog amper geloven, maar we zijn nu gewoon de beste van Nederland. Dat is echt een hele eer," vindt Marijke.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.