Nieuws

Eenmalig zong Conny Vink het nummer 'Wie ben jij' op de bühne: ''Hij werd met veel kritiek ontvangen. Ik heb hem daarna nooit meer gezongen''

Conny Vink in haar speciaal ingerichte Conny-kamer vol herinneringen aan vroeger
Conny Vink in haar speciaal ingerichte Conny-kamer vol herinneringen aan vroeger © Pim Paalhaar
Zelf was Conny Vink er in 1982 enorm trots op: haar single 'Wie ben jij'. De single gaat over een vrouw die zich loswringt uit de greep van haar partner. Hij werd door omstandigheden op z'n zachtst gezegd kritisch ontvangen door haar fans en het publiek... Dit zorgde ervoor dat ze hem na één optreden nooit meer wilde zingen. Inmiddels is het plaatje een ware hit en collectors item binnen de piratenwereld.
''Wie ben jij, die mij altijd vertellen moet, dat wat ik doe, jij toch altijd beter doet...'' zingt de vrolijke Conny voor ons in haar ingerichte Conny-kamer vol herinneringen. Ze kent het nummer nog bijna volledig uit haar hoofd. Toch kleeft er een nare herinnering aan waardoor ze hem slechts één keer op een podium gezongen heeft. ''Dat vond ik wel heel jammer want ik heb die single met volle overtuiging gebracht destijds'', legt ze uit.
Conny Vink is vooral bekend van singles als 'Bossa Nova Boy' uit 1968 en 'De Toeteraar' uit 1969. Met deze laatste deed ze zelfs nog mee aan het Nationaal Songfestival waar ze als tweede eindigde achter Lenny Kuhr's 'de Troubadour'. Door een misverstand van de jury won Lenny Kuhr het festival en mocht voor Nederland uitkomen op het Eurovisie Songfestival van Madrid in 1969. Toch heeft Conny daar nooit last van gehad. ''Ik vond Lenny hartstikke goed en was allang blij dat we zulke mooie optredens deden in die tijd''. Kortom: genoeg te bespreken in deze tweede aflevering van 'Het Vergeten Zwarte Goud'.
Benieuwd waarom Conny Vink het nummer 'Wie ben jij' slechts één keer zong? En waarom ze het Nationaal Songfestival van Lenny Kuhr verloor? Kijk hier naar aflevering 2 van Het Vergeten Zwarte Goud:
De documentaire serie Het Vergeten Zwarte Goud is in samenwerking met de Goudzoekers uit Sint Jansklooster gemaakt. Op 3 juni organiseren zij een groots Tributefestival om artiesten van weleer nog eenmaal een podium te bieden. Conny Vink komt daar ook optreden. Voor meer informatie over Conny Vink en tickets voor het festival surf je naar www.hetvergetenzwartegoud.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.